spot_img
Altele
    AcasăActualitateDemisii în masă la DGASPC Gorj…

    Demisii în masă la DGASPC Gorj…

    Angajaţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASPC) Gorj ameninţă că îşi vor da demisia în masă, dacă nu li se vor restitui drepturile salariale. Problema a pornit de la faptul că unii dintre angajaţi au câştigat aceste drepturi în instanţă, iar alţii nu, fapt ce a produs haos şi indignare, iar acum aceşti angajaţi vor să plece din sistem. Angajaţii DGASPC Gorj adresează o scrisoare deschisă tuturor factorilor de decizie ai judeţului şi implicit ai ţării, prin care solicită soluţionarea problemei, pentru că în caz contrar, instituţia riscă să intre în colaps.

    Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Gorj ameninţă că îşi vor da demisia, dacă nu li se vor restitui drepturile salariale. Problema a pornit de la faptul că unii dintre angajaţi au câştigat aceste drepturi în instanţă, iar alţii nu, fapt ce a produs haos şi indignare, iar acum aceşti angajaţi vor să plece din sistem. Reprezentanţii Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul instituţiei întăresc acest lucru şi spun că sistemul de asistență socială deservit de către DGASPC Gorj riscă să intre în colaps, prin plecarea masivă a salariaților, dacă se va trece reţinerea acestor drepturi salariale. Astfel că, aceştia adresează o scrisoare deschisă tuturor factorilor de decizie ai judeţului şi implicit ai ţării, prin care solicită rezolvarea de urgenţă a problemei. „La ora actuală datorită salarizării propuse de actele normative în vigoare s-a ajuns ca la finele unui an și jumătate de procese, pardoxal, Curtea de Apel Craiova, ultima instanță în căile de atac ordinare, pe aceeași speță, la aceeași categorie de personal, în același loc de muncă, unii salariați să câștige iar alți salariați să piardă drepturile salariale, producând indignare și nemulțumire. Conform acestor decizii ale Curții de Apel Craiova, rămase definitive și irevocabile s-a creat o situație absolut paradoxală, în care doi salariați care fac aceeași muncă și îndeplinesc aceleaşi condiții, să primească salarii diferite adică unul sa primească 1500 lei, iar altul 750 de lei. Mai mult, celor care au pierdut procesele urmează să li se rețină bani din salarii timp de 3 ani, în cuantum de 200-400 lei/lună. Credeți că cel care va rămâne cu 350 de lei/lună va mai veni la serviciu sau va mai fi motivat în dezvoltarea unei cariere profesionale? Cum va recupera statul român sumele de bani datorate de salariații, care vor pleca în străinătate, în condițiile în care aceștia au copii în întreținere, rate la bănci și poate nu au niciun alt venit? Cu ce sunt acești oameni vinovați că domnii judecători au decis ca unii să câștige și alții să piardă? Aceste situații obligă statul român să își alunge proprii cetățeni să muncească în străinătate”, a spus Sorin Torop, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul DGASPC Gorj.

    DGASPC, în colaps!?

    Din cauza acestei probleme, sistemul de asistenţă socială, deservit de DGASPC Gorj riscă să intre în colaps, după cum au precizat reprezentanţi ai instituţiei. „În concluzie, sistemul de asisteță socială deservit de către DGASPC Gorj riscă să intre în colaps, prin plecarea masivă a salariaților, dacă se va trece la reținerea sumelor. Având în vedere că legile actuale permit angajarea unui salariat la şapte plecați, credeți că 20 de asistente medicale pot face munca a 140 de asistente medicale, având în vedere că cei aproximativ 800 de asistați din sistemul rezidențial sunt dispersați în câteva zeci de locații din județul Gorj și trebuie asigurată permanența 24 de ore din 24 de ore?”, se mai arată în scrisoare.

    Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj

    Trag un semnal de alarmă şi cer implicarea autorităţilor în rezolvarea urgentă a acestei probleme. „Vă rugăm să faceți toate demersurile necesare pentru îndreptarea acestor situații paradoxale printr-o amnistie fiscală, în cazul celor care au pierdut procesele pe reîncadrări salariale și pentru elaborarea unei norme juridice care să facă posibilă salarizarea egală la condiții egale de muncă și încadrare”, se arată în scrisoarea înaintată. De menţionat este faptul că în județul Gorj, un număr de 989 de persoane lucrează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care asigură anual asistență socială pentru circa 15.000 de beneficiari, din care aproximativ 800 de persoane (adulți și copii) în sistem rezidenţial.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: