spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateFirma de reciclare a deșeurilor de la Bălești, verificată de Prefectura Gorj

  Firma de reciclare a deșeurilor de la Bălești, verificată de Prefectura Gorj

  Societatea din comuna Bălești, care a fost acuzată de localnici că poluează atmosfera, a fost verificată joi, 25 martie, de către o Comisie mixtă, formată din reprezentanți de la mai multe instituții.

  O petiție semnată de 1.200 de locuitori a fost depusă, săptămână trecută, la Prefectura Gorj. Rezultatele verificării urmează să fie făcute publice

  „În urma unei petiții semnate de către 1.200 de locuitori din comuna Bălești, care a fost depusă la Prefectura Gorj, dar și a numeroase alte sesizări, am decis formarea unei Comisii mixte, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor abilitate, inclusiv Corpul de Control al Instituției Prefectului.

  Comisia mixtă s-a deplasat astăzi în teren și a verificat astăzi modul în care o societate desfășoară activitatea de reciclare a deșeurilor pe raza localității Bălești.

  La finalul verificărilor va fi întocmit un document cu situația constatată, care, așa cum s-a procedat și până acum, va fi făcut public“, a transmis prefectul Corneliu Răducan, pe pagina lui de Facebook.

  Sticlă pisată lăsată sub cerul liber

  Ilie Holtea, președintele Asociației Opriți Poluarea Băleștiului, a relatat, într-o conferință de presă, că sticlă pisată din cadrul depozitului este lăsat sub cerul liber, iar aceasta se poate împrăștia în atmosferă: „Problemele au apărut la Bălești în urmă cu 3-4 ani cu mirosul de la Polaris, dar acum avem o nouă problemă. Avem o firmă cu sediul în București, care anul trecut avea două depozite de sticlă pisată și plastic mărunțit, din care unul se află chiar lângă casa mea, la doi metri. Acela s-a închis în urma unor acțiuni pe care le-am desfășurat. Anul acesta, oamenii vor să își extindă activitățile, deși nu au autorizație de funcționare. Sunt foarte bine protejați și continuă să funcționează. Acum sunt 300.000-400.000 de tone de sticlă pisată în aer liber. Îi lasă în aer liber și nu există niciun fel de problemă. Se lucrează de dimineață și până seara. Vin campioane din toată țara“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: