spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateFost soț al Biancăi Drăgușanu a revenit în Penitenciarul Târgu Jiu

  Fost soț al Biancăi Drăgușanu a revenit în Penitenciarul Târgu Jiu

  Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, s-a reîntors în Penitenciarul Târgu Jiu, pentru o perioadă de cel puțin 30 zile. Cererea acestuia de eliberare condiționată a fost admisă de o instanță de judecată a Tribunalului Gorj, dar procurorii au contestat hotărârea, iar Curtea de Apel Craiova a stabilit ca acesta să rămână în stare de arest preventiv.

  „Admite contestația formulată de Parchetul de pe lână I.C.C.J – D.I.I.C.O.T. Serviciul teritorial Gorj. Desființează încheierea contestată și rejudecând, înlătură dispoziția art. 214 și urm. Cod procedură penală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bodi Alexandru Nicolae pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestarea preventivă. În baza art.230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestarea preventivă pentru inculpatul Bodi Alexandru Nicolae. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu”, se arată în minuta instanței.

  Trimis în judecată într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

  Fostul soţ al Biancăi Drăguşanu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte 29 de persoane, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism. Dosarul este judecat la Tribunalul Gorj.

  „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 30 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

  Alex Bodi este acuzat că a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

  Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope, unul dintre suspecți („locotenent“ al persoanei mai sus menţionate), în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi, au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie – factori determinanţi pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituţiei), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

  Astfel, sub coordonarea liderului, căruia membrii grupării i se adresau cu apelativul „naşu”, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializată, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism, în secundar în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie).

  Potrivit anchetatorilor, după ce au ieşit din penitenciar, membrii grupării infracţionale au continuat să recruteze şi alte victime, le-au transportat, adăpostit în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia) şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

  Conform DIICOT, la gruparea infracţională au aderat, în timp, şi alţi membri ce făceau parte din acelaşi anturaj. O parte dintre ei aveau rolul de a recruta victimele, dar şi de a le transporta pe teritoriul Germaniei, de a le adăposti şi a le supraveghea, precum şi de a „colecta” veniturile obţinute din prostituţie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: