spot_img
Altele
    AcasăActualitateGorjul sub Cod Galben de ploi

    Gorjul sub Cod Galben de ploi

    În intervalul 17-18 septembrie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, în dealurile Banatului şi ale Olteniei, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Gorjul a intrat şi el sub avertizare Cod Galben, astfel că autorităţile sunt pregătite să intervină în orice moment.

    Instabilitatea atmosferică începe să-şi facă prezenţa şi în Gorj. Ieri se anunţa faptul că şi Gorjul a intrat sub ameninţarea Codului Galben de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Autorităţile au declarat că sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a nu exista evenimente deosebite. „Suntem pregătiţi, sperăm să nu avem aceeaşi evoluţie ca cea de la Galaţi, care deja cred că va intra în normativele generale, să avanseze galben, portocaliu şi roşu, noi suntem pregătiţi. De la ora 09:00 am discutat cu comandantul Dumitraşcu, am stabilit ca la comandamentul de la ISU să avem persoane pregătite, în cazul în care sunt probleme şi se va trece la codul portocaliu o să dăm ordinul să avem comandamentul pentru situaţii de urgenţă activ, pregătit. Mă interesează să lucrăm şi la elementele de prevenţie”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Teodorescu.

    Utilajele, pregătite deja pentru iarnă

    Pe Transalpina zilele trecute a nins, astfel că autorităţile pregătesc încă de pe acum utilajele pentru a interveni atunci când este cazul. Prefectul va avea o discuţie telefonică şi cu primarii din teritoriu, pentru a-i pune şi pe aceştia în gardă cu privire la pregătirea utilajelor specifice pentru întâmpinarea sezonului rece. „Acum o lună şi jumătate, aproape de două luni am avut inclusiv în şedinţa Colegiului Prefectural o discuţie cu colegii care sunt pe domeniile respective, în primul rând cei de la SDN şi cei de la Drumuri Judeţene să fim pregătiţi în ceea ce priveşte pregătirile pentru sezonul de iarnă. Chiar discutam ca mâine să avem o discuţie telefonică, în funcţie de program, cu toţi domnii primari, de pe acum să ne pregătim cu rezervele de nisip, de sare, pentru că evoluţiile vremii în ultimul an sunt foarte ciudate şi nu vrem să fim luaţi pe nepregătite. Tocmai de aceea am discutat de acum 2 luni de zile cu domnul Tudor, dar şi cu alţi directori, că trebuie să fim pregătiţi, mai ales în zona de Rânca”, a spus Claudiu Teodorescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: