spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăActualitateImagini spectaculoase surpinse în munţii Gorjului de un tânăr economist

    Imagini spectaculoase surpinse în munţii Gorjului de un tânăr economist

    Un tânăr economist, originar din judeţul Gorj, dar care trăieşte de mai mulţi ani în Bucureşti, a realizat o serie de filmări din diferite zone montane din judeţul Gorj, unele dintre ele necunoscute. Imaginile sunt spectaculoase şi au adunat zeci de mii vizualizări.

    Cătălin Colţescu are vârsta de 35 de ani şi se află acasă de când a izbucnit criza medicală. El are un câine din rasa ciobănesc caucazian, care trebuie să alerge în fiecare zi în locuri întinse. Astfel, tânărul economist merge cu animalul său de companie în diferite locuri şi profită pentru a filma natura.

    Cătălin a realizat filmări pe râul Şuşiţa Verde, în Cheile Sohodolului sau într-un canion necunoscut. „Zona montană din Gorj este foarte frumoasă, dar puţin promovată. Am folosit o dronă şi o cameră video de gen «Go Pro». Am făcut, prima dată, un montaj de care nu sunt foarte mulţumit, care are 35.000 de vizualizări. Am făcut aceste filmări mai mult pentru mine“.

    Canionul cu cascade spectaculoase

    Cătălin a reuşit să ajungă la canionul Gropu’ Sec, care este mai puţin cunoscut, iar accesul este destul de dificil.

    „Am fost pe un canion, în zona Cheilor Sohodolului, care se cheamă Gropu’ Sec, incredibil de frumos. Este greu de ajuns acolo, din păcate sau din fericire. Trebuie să mergi la pas în jur de şase ore. Am făcut o primă incursiune, dar îmi doresc să mai ajung pentru că nu am fost în toate locurile. Sunt mulţi copaci prăbuşiţi şi este foarte greu să treci. Sunt foarte puţini oameni care cunosc acest canion. Este vorba de cascade foarte mari, de zeci de mari“, ne povesteşte Cătălin.

    Gropu’ Sec, la 30 de kilometri de Târgu Jiu

    Cătălin Colţescu a explicat pe pagina sa de Facebook cum se ajunge la canion şi a realizat o primă filmare: „Este pe şoseaua care urcă prin Cheile Sohodolului, trecând pe la campingul Bucium, se urmează drumul forestier de aici încă 5 km. În dreptul unei cabane forestiere care se întrezăreşte pe dreapta, la confluenţa cu Pârâul Dragomanu, părăsim şoseaua forestieră şi traversăm Sohodolul, apucând după aceea o potecă la stanga câteva sute de metri, aceasta urmează râul înspre aval, apoi coteşte spre dreapta pe o albie de râu seacă. Din păcate, în aceasta prima expediţie nu am reuşit să ajungem la minunile de pe Valea Gropului din cauza lipsei echipamentului şi a câinelui din dotare „Doby”. Pentru următorul filmuleţ voi alege traseul prin Bâlta, care este mult mai accesibil şi cu siguranţă voi filma şi cascadele.

    Cheile Gropului, din Munţii Vâlcan, Gorj se afla la o distanţă de 30 kilometri de Târgu Jiu. Traseul cuprinde cateva cascade între 7 şi 30 de metri, verticale, oblice şi o «piscină» între stânci de circa 40 de metri pătraţi şi 4-5 metri adâncime unde se pot face sarituri şi de la 10 metri înălţime“.

    Cătălin îşi doreşte să ajungă şi în alte locuri frumoase din Gorj.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: