spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateImpozite plătite la cârciumă sau la magazin într-o comună din Gorj

  Impozite plătite la cârciumă sau la magazin într-o comună din Gorj

  Primarul comunei Dănești, din județul Gorj, s-a gândit la o metodă inedită pentru a veni în sprijinul locuitorilor. Agentul fiscal va veni în fiecare sat, în magazine, baruri sau la școală, pentru a încasa taxele și impozitele.

  Edilul comunei Dăneşti, Mădălin Paliță, susţine că s-a gândit la această modalitate de încasare a impozitelor pentru a veni în sprijinul cetăţenilor bătrâni şi care suferă de probleme de sănătate: „Această acţiune este menită să vină în sprijinul cetăţenilor mai în vârstă, al pensionarilor. Nu este neapărat o acţiune care să crească gradul de colectare. Noi mizăm pe cei care sunt buni platnici şi ne dorim să beneficieze de o reducere cu 10% a impozitului, dacă se achită până la sfârşitul lunii martie. Ne-am gândit la ceste locați, pentru că oamenii vin oricum la magazin, la cumpărături“.

  A avut loc prima întâlnire

  Primăria comunei Dăneşti a stabilit un grafic al întâlnirilor cu agentul fiscal, care  se va deplasa o dată şi la o oră stabilită într-un anumit sat. Prima întâlnire de încasare a impozitelor a avut loc marți, 2 februarie, în satul Ţârculeşti, la domiciliul unui localnic. „Totul s-a desfăşurat normal. Am participat la această întâlnire. Nu a fost aglomeraţie şi au fost respectate toate normele pentru combaterea pandemiei. Am avut dezinfecant, iar toată lumea a purtat mască“, a spus primarul localităţii Dăneşti, Mădălin Paliţă.

  „Cred că am luat o măsură bună“

  Primarul comunei spune că întâlnirea cu agentul fiscal nu va avea loc neapărat la bar, ci la un magazin care serveşte şi băuturi consumatorilor, aşa cum se întâmplă în mediul rural: „Am ales în fiecare sat anumite locaţii şi am stabilit ca agentul fiscal să se deplaseze la magazinul din sat sau la şcoală, pentru că încasarea impozitelor, deoarece procedura este una cu regim special şi nu poate să meargă pe la poarta fiecăruia. De asemenea, agentul fiscal poate să preia sesizările cetăţenilor, cum ar fi marcări de lemne pe terenul forestier sau scutiri pentru anumite categorii de la taxa de salubritate.  În zona rurală nu sunt neapărat baruri, ci magazine, care au şi câteva mese pentru servirea unei băuturi. Cred că am luat o măsură bună, în sprijinul cetăţenilor“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: