spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateInvestiție bifată la SJU Târgu Jiu! Condiții moderne pentru pacienții secției de...

  Investiție bifată la SJU Târgu Jiu! Condiții moderne pentru pacienții secției de Ortopedie Traumatologie

  Investiție de 800 de mii de lei finalizată la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Ieri a avut loc inaugurarea noii Secții de Ortopedie Traumatologie din cadrul unității sanitare. Cel ce a reușit să facă munca managerilor perindați prin funcții bine plătite este ortopedul Bogdan Niculescu care, a apelat la sponsorizările oamenilor de afaceri din Gorj pentru a oferi pacienților servicii de calitate.

  Fața Secției de Ortopedie- Traumatologie a căpătat suflu nou. De la linoleum, lavabilă, până la saloane și birouri noi, toate au fost refăcute în cel mai mic detaliu. S-a ținut cont și de situațiile problematice și în felul acesta au luat naștere camere aseptice, medicul Niculescu afirmând că s-a pus accent în special pe noul Blocul Operator, acolo unde se dezvoltă cel mai ușor infecțiile intraspitalicești. „S-au împlinit 36 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Ortopedie, undeva în mai 1982. Cel care a fost întemeietorul acestei secţii este doctorul Constantin Şişiroi, dânsul este cel care a pus temelia Ortopediei, după care în următorii ani au venit alţi medici care au dezvoltat şi au încercat să ducă la nivel înalt Ortopedia în judeţul Gorj. (…) Avem 48 de paturi, cu trei săli de operaţie, cinci medici primari, doi medici specialişti, undeva la 3.000 de internări anual, cam 10.000 de consultaţii pe an în Policlinică şi undeva la 1.500 de intervenţii chirurgicale. Este un număr relativ mare pentru o secţie de 48 de paturi. Am început undeva în februarie şi a durat până la mijlocul lunii aprilie, s-a lucrat numai noaptea, ziua nu se deranja nici actul operator, nici pacienţii, iar noaptea se lucra ca se reuşească să termine. Două saloane mari au fost făcute, au fost făcute trei cabinete pentru medici şi au fost făcute două săli de pansamente. Extinderea a fost undeva la 600.000 de lei, finanţat de CJ. Blocul Operator a fost 130.000 de lei, finanţat de privaţi. Au fost şi din partea spitalului 70.000 de lei”, a declarat medicul Bogdan Niculescu, cel care a făcut posibilă această reabilitare a secției.

  Un alt proiect de 5 milioane de euro

  Conducerea Consiliului Județean Gorj susține că veștile bune nu se opresc aici. Se așteaptă semnarea unui nou proiect în valoare de peste 5 milioane de euro. „După o serie de evenimente negative care au influențat negativ activitatea spitalului, iată că putem da și noi exemple de bună practică! Vreau să le mulțumesc și eu sponsorilor care sunt un exemplu de bună practică. Fondurile autorităților locale sunt uneori insuficiente pentru anumite proiecte. Avem și noi un program de investiții, și vă asigur că orice fond național sau european, cu siguranță, îl vom aplica. Sperăm ca săptămâna viitoare să semnăm un proiect de peste 5 milioane de euro care va schimba și fața spitalului dar care va mici și costurile uriașe. Este vorba despre reabilitarea termo-energetică a Spitalului de Urgență, e un proiect pe care nu ni-l permiteam să-l realizăm cu fonduri proprii”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

  O nouă secție

  Odată finalizată această investiție, șeful secție are în plan înființarea unui nou serviciu medical. Bogdan Niculescu vorbește însă de o competiție nebenefică între medici. „ Pentru Secţia de Politraumatologie avem nevoie de minim un milion de euro, ca şi înfiinţare, ca şi dotare, trebuie angiograf, scule pentru neurochirurgie, sunt tot felul de aparate. În şase luni ar putea fi realizată cu siguranţă, dacă există voinţă şi politică şi dacă există deschidere şi din partea colegilor. Nu neapărat politicul ne împiedică, politicul e de acord, o să întâmpinăm foarte multe probleme şi dificultăţi din partea colegilor medici, pentru că este un concept nou şi de foarte multe ori probabil nu o să fie de acord foarte mulţi în cadrul consiliului nostru medical, dar vom vedea ce se va întâmpla pe viitor”, a declarat medicul.

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: