spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateJandarmii montani ghizi pentru un grup de elevi

  Jandarmii montani ghizi pentru un grup de elevi

  Un grup de 40 de elevi ai unei instituții de învățământ preuniversitar din București, cu vârste cuprinse între 12-13 ani, cazați la o unitate turistică din zona montană Rânca, au interacționat astăzi cu jandarmii montani gorjeni.

  Astfel, în urma discuțiilor purtate ”la înălțime”, copiii au fost informați cu privire la zona montană Rânca și a traseelor turistice, reguli de comportament în zona montană, cu cine să ia legătura dacă întâmpină dificultăți, dotarea minimă în drumeții, cum să procedeze dacă se întâlnesc cu animale sălbatice. Jandarmii montani au prezentat elevilor și norme generale de comportament în unitățile de învățământ cât și în societate, modul cum trebuie să acționeze în momentul în care întâmpină dificultăți, când pot să apeleze SNUAU 112, fiind pus accent pe prevenirea faptelor antisociale și a delincvenței juvenile. Totodată, ei au fost însoțiți pe un traseu turistic de un jandarm montan, care i-a învățat cum să se orienteze în teren și le-a oferit indicații pentru a evita accidentările, fiind păstrat un ritm de mers adecvat pentru toți elevii însoțiți de cadre didactice.

  “Astfel de acțiuni prin care dorim să comunicăm direct cu copiii, vor continua și în perioada următoare, în atenția noastră vor fi taberele școlare și zonele turistice din județ”, au transmis jandarmii gorjeni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: