spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateMaterie mai puțină, examene mai ușoare

  Materie mai puțină, examene mai ușoare

  Vești bune pentru elevii din anii terminali care vor susține anul acesta examenele naționale. Programa pentru examenele naționale din 2021 a fost modificată. Totul se datorează faptului că semestrul I s-a desfășurat mai mult în online și există goluri în predarea materiei.

  Solicitările asociațiilor de elevi au fost ascultate. Materia pentru examenele naționale, Evaluare Națională și Bacalureat a fost subțiată. „La matematică s-a scos din materie, în general ce se studia în clasa a VIII-a. S-a scos funcția de gradul I, expresii algebrice, ecuația de gradul II, corpurile rotunde. S-a eliminat cam tot ce s-a făcut în semestrul II, mult după părerea mea. Probabil că și la clasa a XII-a s-au aplicat aceleași măsuri”, a transmis inspectorul Marius Stroie.

  Simulări

  Până la desfășurarea examenelor naționale elevii din anii terminali vor susține simulările de examen. Din 22 martie elevii de la liceu intră în focuri. Pe 29 martie sunt așteptați în sălile de concurs și elevii de clasa a VIII-a. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean dau asigurări că se vor respecta măsurie de distanțare. „Copii vor fi repartizați în săli de clasă cu distanța necesară, așa cum se repartizat și înainte ca teama să fie de îmbolnăvire. Simulările vor avea loc în condiții optime. Toată vara noi, ISJ Gorj, am desfășurat și organizat concursuri și avem experiența necesară. Nu s-a înregistrat niciun fel de bum și se pot desfășura aceste simulări în condiții bune”, a declarat Dana Constantinescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: