spot_img
17.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateMorega: "La Gorj, ar trebui să vină bani și din achiziția certificatelor...

  Morega: „La Gorj, ar trebui să vină bani și din achiziția certificatelor de CO2”

  Primarul din Municipiul Motru, Cosmin Morega, afirmă că la Gorj ar trebui să ajungă bani nu doar din redevențe ci și din achiziția de certificate verzi. Până acum, la Motru au ajuns 4 milioane de lei, prima tranșă din suma alocată pentru anul în curs.

  Primăria Motru se numără printre cele care primesc redevență pentru activitatea minieră desfășurată în zonă. Edilul Cosmin Morega susține că sumele sunt binevenite, mai ales că ar fi trebuit acordate cu multi ani în urmă.
  „Această redevență este normal să se acorde localităților afectate de activități miniere, pentru că, în zonele respective, au loc alunecări de terenuri, se taie păduri. Toți banii au plecat de la noi, localitățile unde se extrage cărbunele, către București și, de acolo, trimiși la alte orașe mari din țară. Noi am rămas în sărăcie și acum vrem să venim la egal cu alte orașe. Nu avem cum, altfel. De aceea vrem să primim acei bani. Eu cred că ar trebui să se acorde pe ultimi trei ani, de când a fost aprobată legea. Dacă primeam acei bani când mineritul era în floare, puteam face lucruri bune pentru comunitatea pe care o conducem.  Noi avem, față de alte localități, un perimetru mai mic. Fărcășești primește cea mai mare sumă, de patru ori mai mare decât bugetul estimat pe anul în curs. Până acum, Municipiul Motru a primit undeva la 4 milioane de lei, o tranșă. Sper să vină și diferența, am înțeles că până în luna octombrie o să primim restanțele”, susține primarul din Municipiul Motru.

  Edilul susține că și achiziția de certificate de CO2 ar trebuie decontată într-un fel, pentru că banii să se întoarcă în comunitățile respective.
  „Nu știu de ce nu se întorc și bani din achiziția certificatelor verzi. Așa ar fi normal. Sumele s-au putea întoarce cu o destinație clară, reducerea poluării și, în felul acesta, ne-ar fi și nouă, autorități locale, mult mai ușor”, a mai declarat primarul Cosmin Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: