spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă zonă industrială în Târgu Jiu. Terenurile au început să fie...

  O nouă zonă industrială în Târgu Jiu. Terenurile au început să fie concesionate

  O nouă zonă industrială va apărea în municipiul Târgu Jiu. Primele loturi de teren au fost, deja, concesionate de către Primăria Târgu Jiu. Este vorba de zona fostului CET, unde Primăria Târgu Jiu deține o suprafață de teren de 40 de hectare.

  „Primele firme vor apărea chiar în acest an, pentru că avem, deja, două parcele licitate și adjudecate de o societate care a participat la licitație. Urmează să fie scoase la licitație încă două parcele la licitați, de 3.500 metri pătrați. Vor fi activități industriale sau prestări de servicii. Nu am condiționat decât genul de activitate. Odată ce plătești o concesiune pe o suprafață de 3.500 metri pătrați, fiecare dezvoltator poate să se gândească la propria afacere. Exclus să apără locuințe. Toată zona respectivă va fi destinată activității economice“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Loturile vor avea suprafețe diferite

  Primăria Târgu Jiu va realiza o serie de investiții pentru ca toate loturile să beneficieze de utilități, astfel că cea mai mare parte a terenurilor vor fi concesionate anul viitor: „Municipalitatea deține acolo aproximativ 40 de hectare de teren, însă, din experiența anterioară, am spus cp nu punem carul înaintea boilor. Prima dată vom asigura infrastructura necesară cu toate utilitățile și pe urmă vom scoate la concesiune suprafețele de teren. Riscul cel mai mare este ca oameni de afaceri de bună credință să vină și să concesioneze suprafețe de teren și, în momentul în care vor vedea că nu au infrastructura necesară, să se retragă.

  Purtăm, discuții cu cei care trebuie să extindă rețelele de gaze sau cele electrice, în așa fel încât spre sfârșitul anului 2022 să avem toată infrastructura necesară“, a mai precizat primarul Marcel Romanescu.

  Loturile de teren care vor concesionate vor avea diferite suprafețe, în funcție de activitatea care va fi desfășurată: „Vom asigura loturi de 500 de metri pătrați sau putem să avem suprafețe mai mari de 5.000 sau 10.000 de metri pătrați“, a adăugat Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: