spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitatePensionarii gorjeni s-au plâns parlamentarilor

  Pensionarii gorjeni s-au plâns parlamentarilor

  Nemulțumiți de ceea ce se întâmplă cu veniturile lor, pensionarii gorjeni, prin asociațiile care îi reprezintă, au chemat la dialog parlamentarii de Gorj. La întâlnirea ce a avut loc la Prefectura Gorj au participat toți oficialii gorjeni din Parlamentul României. Principala solicitare a bunicilor a vizat creșterea punctului de pensie.

  Răspuns surprinzător din partea parlamentarilor gorjeni care până acum evitau astfel de întâlniri. La ultimul dialog, solicitat de pensionarii gorjeni, au răspuns, fără excepție, toți senatorii și deputații de Gorj. „Am avut o întâlnire cu parlamentarii noștri. După cum știți noi am avut și un protest în piața publică. Dorim aplicarea legii 127/2019, lege promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Practic vrem să se respecte legea. Sperăm să ne reprezinte acolo la Parlament și să fim și noi respectați pentru munca depusă de-a lungul anilor”, a trasmis unul dintre pensionarii prezenți.

  Program de guvernare diferit

  Opoziția PSD a declarant după discuțiile purtate că îngrijorarea pensionarilor este întemeiată “Am participat azi la o întâlnire cu Consiliul Județean al Organizațiilor de Pensionari și al Persoanelor Vârstnice Gorj. Pensionarii și-au manifestat îngrijorarea dar și indignarea vizavi de declarațiile contradictorii ale actualei guvernări privind majorarea pensiilor din sistemul public. Aceștia ne-au cerut sprijinul în vederea aplicării legii 127/2019, lege promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial prin care valoarea punctului de pensie este prevăzută a fi 1775 lei și nu 1442 lei, valoare stabilită prin ordonanța de urgență 135/2020.  În România nivelul de trai al pensionarilor este cel mai mic din Europa. Cheltuielile cu pensiile reprezintă 7% din PIB în timp ce în țările membre UE media reprezintă 14% din PIB. Din păcate am văzut cu toții declarația incredibilă a actualului premier, fost ministru al finanțelor, care spunea că a prevăzut bani în bugatul pe 2021 pentru creșterea pensiilor și care acum ne râde în față spunând că programul electoral este diferit de programul de guvernare, recunoscând practic că în campania electorală au mințit fără scrupule, doar ca să fie votați”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: