spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitatePetiție online de igienizare a lacului de acumulare de pe Jiu inițiată...

  Petiție online de igienizare a lacului de acumulare de pe Jiu inițiată de liceenii de la CNTV

  Elevii care fac parte din Asociația „Ambasadori juniori“ de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ au inițiat o petiție online pentru curățarea lacului de acumulare de pe râul Jiu, din zona Vădeni, din Târgu Jiu. Liceenii au constatat, cu ocazia unei acțiuni de ecologizare, că apa este foarte murdară, de la sticle de plastic și până la vegetația crescută din abundență. „Treci zilnic pe lângă barajul de la Vădeni și am observat chiar de când eram mică faptul că lacul este foarte murdar și că nu face nimeni nimic. Am stat de vorbă ambasadorii juniori și am stabilit că, dacă noi nu facem nimic și nu avem acum vreo inițiativă, mai târziu nu se va face ceva. Așa s-a născut această idee, să facem o petiție online. Sperăm să fie semnată de cât mai mulți oameni și să o depunem la autoritățile competente, pentru a fi luate măsuri în vederea curățării barajului“, ne-a explicat Miruna-Dominik Garcea, ambasador junior al Parlamentului European, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”.

  Peste 500 de persoane au semnat petiția

  Petiția a fost semnată, până acum, de peste 500 de persoane. „Jiul este o minunăție și bucură locuitorii orașului și turiștii. Cu toate acestea pe segmentul

  Baraj Vădeni – Hidrocentrala 14 octombrie, de câteva luni este acoperit de deșeuri (pet-uri, doze de metal, sticle, aluviuni, lemne care pun în pericol fauna și flora din zonă, precum și calitatea aerului). Este timpul să luăm atitudine!“, se arată în petiția online, care este disponibilă în următoarea secțiune: https://www.petitieonline.com/ajutai_la_ecologizarea_jiului.

  CNTV, „Școală Ambasador“

  În urmă cu doi ani, CNTV a devenit „Școală Ambasador“. „În anul 2019, Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» a fost singurul din județul Gorj care s-a înscris la concursul «Școala Ambasador» a Parlamentului European. Am fost o mână de oameni, care și-au pus gândurile cap la cap și au reușit să le dea viață, astfel încât după aproape un an de muncă am primit rezultatul, că am devenit «Școală Ambasador» a Parlamentului European, iar noi ambasadori juniori. Am făcut în liceu un punct de informare, unde fiecare elev poate să meargă ți să se informeze despre Uniunea Europeană. Am avut trei întâlniri online cu domnul europarlamentar Marian Jean Marinescu cu care am vorbit despre viitorul Europei. Am mai vorbit și cu domnul primar Marcel Romanescu“, ne-a mai explicat liceana de la CNTV.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: