spot_img
Altele
    AcasăActualitatePierderi de 75 de mii de lei şi "o scrisoare pierdută"

    Pierderi de 75 de mii de lei şi „o scrisoare pierdută”

    Constructorul care se ocupă de lucrările pe Drumul Naţional 66 înregistrează pierderi de aproximativ 75 de mii de lei, pentru ziua de miercuri a săptămânii trecute, în care acţiunile de reabilitare au fost sistate pe tronsonul de drum Târgu-Jiu- Bumbeşti Jiu. Acţiunile au fost oprite ca urmare a unei adrese înaintată de reprezentanţii Direcţia Judeţeană pentru Cultură chiar către CNADNR, în urma decoperirilor arheologice din zonă, adresă pe care şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj o consideră „o scrisoare pierdută”.

    Pierderile provocate de oprirea lucrărilor, la jumătatea săptămânii trecute, pe tronsonul Târgu-Jiu- Bumbeşti Jiu sunt destul de mari, pentru firma constructoare spaniolă care se ocupă de reabilitarea DN 66. „Miercuri, pe tronsonul de drum Târgu-Jiu- Bumbeşti Jiu nu s-a lucrat. La un prim calcul, firma constructoare se înregistrează undeva cu o pierdere de 750 de milioane de lei vechi. Este vorba de oamenii care trebuie plătiţi, staţionarea utilajelor, muncitorii care trebuie plătiţi în ziua respectivă şi bineînţeles, producţia din ziua respectivă”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

    Ion Tudor: „Adresa este doar „o scrisoare pierdută” ca în Caragiale”

    Reprezentanţii CNADNR şi ai Muzeului Judeţean au decis extinderea cercetărilor arheologice în zonă. În schimb, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, spune că adresa celor de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură către CNADNR, de a opri lucrările din zona Castrului Roman din apropiere de Bumbeşti-Jiu este doar o „scrisoare pierdută”. „Lucrările pe DN 66 se desfăşoară conform graficului, pe tot tronsonul, de la Rovinari la Târgu-Jiu şi de la Târgu-Jiu la Bumbeşti Jiu. În perimetrul unde au fost găsite siturile arheologice nu s-a lucrat nici înainte, decât în perioada în care s-au făcut cerectările. Ieri (n.r. joi), reprezentanta CNADNR- ului, împreună cu Muzeul Judeţean, au stabilit că se vor extinde cercetările”, a mai spus Tudor. Cât despre adresa care a ajuns pe masa CNADNR, Ion Tudor a spus : ”În rest, o „scrisoare pierdută” ca în Caragiale, a fost”. Mai mult, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj a mai precizat că ar fi bine ca, cel care a trimis această adresă, să îşi recunoască fapta. Adresa emisă chiar celor din vârful CNADNR evidenţia faptul că, cercetările arheologice din zona Castrului Roman sunt prioritare, astfel că utilajele trebuie trase pe dreapta.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: