spot_img
Altele
    AcasăActualitatePoştaşii au ieşit în stradă la Târgu-Jiu

    Poştaşii au ieşit în stradă la Târgu-Jiu

    Peste 200 de angajaţi ai Poştei Române din judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt au protestat timp de două ore în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, salariile mici şi contestă restructurarea de personal anunţată de conducerea companiei. Cu toate că se anunţase iniţial un număr mult mai mare de protestatari, se pare, activitatea poştală i-a reţinut pe mulţi la serviciu, declarându-se solidari cu colegii lor. Vinerea protestelor s-a încheiat la ora 11:00, când o delegaţie din partea factorilor poştali a fost primită de către prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.

    Temperatura caniculară de vineri nu i-a împiedicat pe poştaşii gorjeni să îşi strige păsurile, chiar în faţa Prefecturii. Astfel, peste 200 de angajaţi ai companiei din judeţul nostru au protestat timp de două ore în centrul oraşului, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, salariile mici şi contestă restructurarea de personal anunţată de conducerea Poştei Române. Cu toate că se anunţase iniţial un număr mult mai mare de protestatari, se pare, activitatea poştală i-a reţinut pe mulţi la serviciu, declarându-se solidari cu colegii lor. „Nu putem să stăm cu mâinile în sân. În prima decadă a lunii septembrie vom fi prezenţi la Bucureşti. Vom protesta în faţa sediului Companiei Poşta Română. Colegi din celelalte judeţe şi datorită activităţii care este la oficii, cu distribuire preponderentă şi datorită condiţiilor meteo, au venit într-un număr destul de mic”, a declarat Liliana Popescu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România filiala Gorj. Oamenii sunt din ce în ce mai revoltaţi şi spun că nu ştiu ce vor face în situaţia în care salariile se vor înjumătăţi iar celelalte drepturi practic le vor fi tăiate. „Ne taie concediile, clasele de salarizare, din sporuri, din tichetele de masă. Nu ne-au dat nimic. Nu mai putem trăi aşa. Merg pe teren şi nu merită, salariile sunt foarte mici. Nu vom rezolva nimic cu protestele, însă, vrem să ne spunem păsurile”, a spus o femeie. „Trebuie să mergem din casă în casă, când sunt facturi de curent duc o dată un sac de facturi de curent. Foarte greu. Într-o vară avem asigurate cinci sticle de apă. Nu avem decât sporul de fidelitate şi sporul de vechime, deşi lucrăm în condiţii periculoase. Noi trebuie să mergem pe teren indiferent de anotimp. Pe banii aceştia stau acasă”, a spus o alta, confirmând spusele colegilor ei.

    Elena Crăciun: Lucrez de 30 de ani în sistem, dar aşa ceva nu am văzut

    Elena Crăciun este omul cu cea mai mare experienţă în domeniu din Târgu-Jiu. Lucrează de 30 de ani în această companie şi spune că nimic parcă nu mai este aşa cum era înainte, o firmă respectată unde se lucra bine şi unde oamenii îşi desfăşurau activitatea în cele mai bune condiţii. Are şapte copii şi spune că dacă lucrurile vor continua aşa iar drepturile le vor fi tăiate, nu ştie ce va face. Pentru ea şi alte sute de angajaţi, peisajul „viitorului” este sumbru. „Lucrez de 30 de ani, din 1983. Salariile au fost mici şi încă sunt mici, dar am spus că vrem să ni se păstreze şi aşa decât să ni le taie. La noi se munceşte greu, prin vânt, prin ploaie, prin ger, cu geanta de gât, alteori cu plasele, cărând la facturi şi eu mai ştiu ce. Dacă vor să ne înjumătăţească şi salariul care este, nu ştim ce vom face. Am şapte copii, din care trei mai sunt cu mine în casă. Doi sunt poştaşi pentru că au vrut să moştenească serviciul meu. Eu am salariul 1.100, dar este greu. Din acest salariu trebuie să întreţinem o familie. Vreau să vă spun cu drag şi cu respect, am fost o femeie respectată în Târgu-Jiu, mă cunoaşte toată lumea, nu am avut reclamaţii, plângeri, nimic. Nu pot crede că dintr-o instituţie atât de respectată ca Poşta Română s-a ajuns aici. Am căutat cu dragoste să îmi fac serviciul, însă, nu ştiu ce vom face pe viitor”, a spus Elena Crăciun, cel mai vârstnic poştaş din municipiu.

    Întâlnire de gradul zero cu prefectul

    Protestul a început la ora 09,00 şi s-a încheiat la ora 11,00. O delegaţie din partea factorilor poştali a fost primită de către prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu. „Vineri 24.08.2012, între orele 900-1100, aproximativ 150 de reprezentanţi ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea au întreprins o acţiune de protest, în faţa sediului Instituţiei Prefectului – judeţul Gorj. Instituţia Prefectului, judeţul Gorj, reprezentată de Prefectul județului Gorj, domnul Ion-Claudiu Teodorescu, a solicitat şi a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România. În urma discuţiilor purtate, aceştia i-au înmânat domnului prefect petiţiile cu revendicările acţiunilor de protest. S-a luat act de revendicările membrilor Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, salariaţi ai Companiei Poşta Română, iar documentele cu caracter oficial depuse la Instituţia Prefectului, judeţul Gorj au fost transmise în copie la ministerul de resort, MAI și MMFPS pentru informare și luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situații”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Gorj. De menţionat este faptul că o delegaţie de la Gorj va participa în prima decadă a lunii septembrie la un miting ce va fi organizat în Bucureşti. Poşta Română are la oficiile poştale din judeţul Gorj un număr de 570 de angajaţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: