spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrim ministrul, adus la „Căsuța Răsturnată“ pe un drum desfundat

  Prim ministrul, adus la „Căsuța Răsturnată“ pe un drum desfundat

  Un nou obiectiv turistic important a apărut în județul Gorj, ca urmare a unei idei năstrușnice pe care a avut-o un tânăr din comuna Bumbești Pițic. Acesta a construit o căsuță răsturnată, care a început să atragă numeroși turiști. Săptămâna trecută, chiar prim ministru Florin Cîțu, aflat într-o scurtă vizită electorală, a venit să vadă „Căsuța Răsturnată“.

  Leonida Belgher, unul dintre candidații la funcția de primar al localității Bumbești Pițic, a constatat că drumul pe care a venit prim ministrul este desfundat: „Această doamnă viceprimar vine cu prim-ministrul la Căsuța Răsturnată, dar nu a putut să vină înainte cu doi-trei oameni pentru a face un șanț pe marginea drumului. Nu se poate așa ceva. A venit prim ministrul, și măcar să fi făcut ceva să îmbunătățească acest drum. Măcar șanțul putea să-l facă“.

  Nici măcar vegetația de pe marginea drumului nu a fost tăiată.

  Totul este josul în sus

  Comuna Bumbești Pițic este condusă de viceprimărița Irina Cojocaru, care a preluat atribuțiile fostului edil șef, care a fost condamnat la închisoare cu executare.

  „Este singura de acest fel din România. Dacă exista, nu o mai făceam eu“, ne spune Alexandru Ducu, care a „furat“ ideea din Turcia şi a pus-o în aplicare în județul Gorj.

  La „Casa răsturnată“ vin din ce în ce mai mulți vizitatori. Taxa de vizitare este de 15 lei, iar copiii cu vârste între 3 şi 10 ani plătesc doar zece lei.

  Construcția casei a început în vara anului trecut, iar până în luna noiembrie a fost gata, după care a urmat realizarea părții interioare, care a fost și cel mai dificil. Casa are un dormitor, o baie şi o bucătărie. Toate încăperile au fost mobilate şi, bineînțeles, mobila a fost pusă pe tavan.

  „În august am început construcția. Este făcută după modelul caselor americane, din lambriu din lemn, cu geamuri şi uși înalte. Este făcută pe o structură metalică pentru a sta în acest fel. Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro. La partea de structură metalică am angajat muncitori profesioniști, iar la partea interioară am avut un specialist. Am realizat şi eu o mare parte din lucrări. Am pus prima dată parchetul şi au început să vină şi ideile. Mobila am comandat-o de la o firmă. Patul a fost cel mai greu de pus. Pe lângă structura metalică am pus grinzi din lemn pe care s-a prins mobilierul“, a spus Alexandru Ducu, care s-a inspirat de la o casă de acest fel pe care văzut-o în Turcia.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: