spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarii, supărați că nu vor putea face unele investiții pentru că nu...

  Primarii, supărați că nu vor putea face unele investiții pentru că nu au ghidurile pentru proiecte

  Mădălin Paliță

  Majoritatea edililor din Gorj se plâng că anumite investiții sunt întârziate pentru că nu sunt încă disponibile axele principale de finanțare și nici ghidurile. Astfel, nu se poate avea niciun fel de certitudine cu privire la sursele de finanțare și unele investiții sunt compromise, având în vedere că primul trimestru este deja încheiat. În afara banilor din impozite și taxe, primăriile nu mai au alte surse de finanțare certe. S-a așteptat mult după alocările financiare de la nivel central. Acum se așteaptă și după fondurile care vor fi repartizate de la Consiliul Județean Gorj.

  Ilie Petroi

  „Nu au fost deschise axele de finanțare. Nu știi nici ce investiții ai putea să faci. În mod normal, dacă nu avem încă axele disponibile nu avem cum să știm ce vom putea face până la finalul anului. Dacă știam direcțiile principale care vor fi finanțate, aveam posibilitatea ca în aceste trei luni să lucrăm la realizarea proiectelor, a documentelor necesare. Apoi, când vremea ne permitea ne apucam și de lucrări. Sunt niște pași care trebui parcurși. Bugetul a venit foarte târziu. Ne așteptam să fie bani mai puțini. Să vedem ce va propune Guvernul pentru dezvoltarea infrastructurii pentru că nu ne vom descurca din bugetul local”, a declarat la radio Infinit, Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

  Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a declarat că este mulțumit de banii de care va dispune localitatea anului acesta, comparativ cu alocările bugetare de anul trecut: „Eu sunt mulțumit față de anul trecut. Aș putea să demarez ceva investiții. Important este că nu au apărut axele de finanțare. Noi nu putem să pregătim aceste proiecte. Am prevăzut sumele de bani, dar nu există ghidurile și nu ai cum să faci studiile de fezabilitate pentru că ele trebuie să fie conforme cu ce solicită ei”, a declarat Mădălin Paliță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: