spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateProgramul de pregătire a moașelor de la UCB ar putea fi închis

  Programul de pregătire a moașelor de la UCB ar putea fi închis

  Conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu ia în calcul să renunțe la programul de pregătire a moașelor, pentru care Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a retras autorizarea, după ce s-au constatat o serie de deficiențe.

  Sorin Purec, rectorul UCB, a spus că, până la toamna, problemele găsite trebuie remediate sau se poate renunța la această specializare care nu este foarte solicitată de studenți: „Specializarea respectivă are o problemă. S-a constatat că nu îndeplineşte toate condiţiile şi autorizarea este ridicată. Specializarea continuă. Suntem obligaţi ca în jumătate de an să depune din nou dosarul pentru a putea continua să şcolarizăm la această specializare. Studenţii care s-au înscris nu au niciun fel de problemă, pentru că ei vor termina studiile. Dacă noi nu am depune dosar, specializarea va intra în licihidare, adică termină studenţii care au început. Ei, oricum, vor susţine licenţa la Universitatea din Craiova. Am semnat un protocol în acest sens. În cazul în care nu reuşim să ne menţinem autorizarea de funcţionare pentru specializarea „Moaşe“ va trebui să nu mai organizăm admitere şi să închidem. Nu este un dezastru. Nu prea este o cerere foarte mare pentru această specializare. Până la toamnă trebuie să depunem un nou dosar şi se va face o nouă evaluare“.

  Profesori care nu erau specializați în disciplinele pe care le predau

  Comisia de experţi a constatat că mai multe cadrele didactice predau cursuri, lucrări practice sau seminarii în domenii pentru care nu au pregătire de specialitate.

  De exemplu, un profesor de fizică şi chimie le preda studenţilor noţiuni de igienă, iar un medic specialist medicină internă, gastroenterologie susţinea cursul „Îngrijirea si supravegherea nou-născutului”.

  De asemenea, dr. Şarapatin Grigore – medic de familie, are activităţi de predare la disciplinele ”Obstetrică patologică”, ”Imunologie”; Dr. Stanciu Cornelia, specialist Oftalmologie are activităţi de predare la disciplina ”ORL”. Dr. Ţîstea-Marcoci Oana – Diana, specialist psihiatrie, predă la disciplinele „Farmacologie clinică”, ”Bacteriologie, Virusologie, Parazitologie”. Dr. Neaţă Gheorghe, specialist Chirurgie generală, are activităţi didactice la disciplina ”Morfopatologie”.

  Conform raportului de control, majoritatea cadrelor didactice au activităţi de predare în domeniul pregătirii de specialitate, dar sunt şi unele cadre au activităţi didactice (cursuri, lucrări practice, seminarii) în domenii pentru care nu au pregătire de specialitate necesară.

  Fost comandant SRI, cadru universitar

  Unul dintre profesorii de la acest program este chiar fostul şef al SRI Gorj, Timiş şi Iaşi, Cătălin Peptan, în prezent aflat în rezervă, salariat al universităţii din Târgu Jiu care le preda studenţilor cursul „Ameninţări de securitate in domeniul medical“.

  Sorin Purec spune că fostul comandant din SRI este cadru didactic angajat al universităţii din Târgu Jiu: „Ne mândrim că oameni care se pricep bine la domeniul lor vin şi predau la universitate, mai ales în contextul actual când ne confruntăm cu o situaţie pandemică şi sunt oameni care vorbesc de securitate medicală. Cătălin Peptan este angajatul nostru. Nu este nimic ascuns. Dumnealui predă un domeniu la care se pricepe foarte bine la un nivel pe care puţini îl ating“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: