spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe înființează Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol

  Se înființează Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol

  Consiliul Județean Gorj va înființa Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol. Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința Consiliului Județean Gorj de la sfârșitul acestei săptămâni. Înființarea acestui serviciu are legătură cu înființarea unei noi structuri la nivelul poliției.

  „Președintele Consiliului Județean Gorj va încheia contractele prevăzute în Regulamentul aprobat conform art.2, pentru asigurarea funcționării serviciului public de adăpostire a animalelor aflate în pericol pe raza județului Gorj, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost. (…) Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj care, în exercitarea atribuțiilor de

  serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile“, se arată în Regulamentul de organizare și funcționare a unui nou serviciu.

  Ce servicii vor fi oferite animalelor

  Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol pe raza județului Gorj, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost funcționează prin încheierea de contracte cu grădini zoologice, centre de reabilitare și/sau îngrijire pentru animalele din fauna sălbatică, cu adăposturi pentru câini fără stăpân sau a altor adăposturi pentru animale domestice, inclusiv cele deținute de organizații neguvernamentale de protecție a animalelor, în condițiile legii.

  Serviciile oferite constau în capturarea animalului, asistența veterinară de urgență, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor, cazarea și hrănirea animalului. Consiliul Județean Gorj va deconta toate cheltuielile suportate de către entitățile cu care are încheiate contracte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: