spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘeful CJ Gorj e nemulțumit de scăderea subvențiilor în agricultură

  Șeful CJ Gorj e nemulțumit de scăderea subvențiilor în agricultură

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este nemulțumit de scăderea subvențiilor în agricultură și lipsa de predictibilitate într-un domeniu în care fermierii depind foarte mult de ajutorul statului și de condițiile meteorologice. Cosmin Popescu susține că în anii în care au existat subvenții pentru sectorul legumicol, preluarea lânii de la producători sau în sectorul apicol s-a înregistrat o creștere semnificativă a producției și a numărului de fermieri.

  În momentul în care au apărut sincope cu privire la acordarea subvențiilor în agricultură, agricultorii au renunțat pur și simplu să mai facă investiții în anumite culturi care erau subvenționate anterior de la bugetul de stat prin Ministerul Agriculturii.

  În județul Gorj nu sunt mulți producători de legume, însă subvențiile îi conving pe tot mai mulți să investească în acest domeniu. Gorjul are însă o veche tradiție în creșterea ovinelor și sute de apicultori. Pentru aceste două categorii de producători este nevoie de un program constant de susținere pentru a exista predictibilitate, susține președintele CJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: