spot_img
Altele
    AcasăActualitateŞeful ISJ ia în calcul renunţarea la ore

    Şeful ISJ ia în calcul renunţarea la ore

    Au şansa de a absolvi liceul la seral, dar nu frecventează cursurile. Este vorba de zeci de tineri din judeţ care, de la începutul anului şcolar, nu prea au dat pe la şcoală. Situaţia nu poate rămâne aşa, spune conducerea Inspectoratului Şcolar, iar după o evaluare făcută cu toţi directorii unităţilor şcolare, se vor dispune şi măsuri.

    În judeţul Gorj, la 17 unităţi şcolare există, cel puţin teoretic, clase la seral. Numai pentru Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” au fost înfiinţate 5 clase la seral. Problema apare la absenteismul elevilor sau, mai grav, lipsa de interes, spune conducerea liceului. Deja, directorul Petre Ciungu a dezbătut problema în Consiliul de Administraţie al şcolii. ”Noi am avut înţelegere pentru o parte din cei care muncesc şi nu pot veni la cursuri, dar problema de fond rămâne, anume că şi norma şcolară trebuie să fie respectată, pentru o plată ca atare. Am discutat în Consiliul de Administraţie şi am pus în vedere profesorilor să facă o situaţie exactă”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

    Profesorii, sancţionaţi

    Astăzi, inspectorul general se va întâlni cu toţi directorii de şcoli, pentru a face o radiografie clară. Cum unele dintre controalele inopinate ale inspectorilor au scos la iveală nereguli, Işfan nu exclude ca în perioada următoare să se renunţe la plata profesorilor. Măsura va fi luată însă nu înainte de a se evalua situaţia cu toţi directorii, a asigurat Ion Işfan. “Incovenientele au apărut în urma controalelor inopinate, pentru că sunt şcoli unde lipsa elevilor de la cursurile de seral nu mai justifică plata profesorilor. Luni mă voi întâlni cu directorii şi vom vedea cum se prezintă exact situaţia. Am în vedere măsura de a renunţa la orele de la seral, implicit la remuneraţia pentru o normă de 18 ore”, a subliniat şeful ISJ Gorj. Dacă se va ajunge ca profesorii să piardă la salariu din cauza orelor la seral neefectuate, Ciungu spune că măsura este una corectă. “Fiecare pofesor trebuie să fie plătit pentru cât munceşte, măsura este una echitabilă”, a declarat directorul de la Colegiul Economic. Punctele nevralgice sunt la şcolile tehnologice, mai cred cadrele didactice, unde mare parte din cursanţi au şi serviciu, iar la cursuri ajung mai greu. Chiar şi aşa, înţelegerea care o manifestă profesorii nu ţine loc de soluţie la problema unei norme şcolare care nu se face integral.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: