spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateSindicatele cer capul lui Capotă. Șefii județului îi bagă în sedință

  Sindicatele cer capul lui Capotă. Șefii județului îi bagă în sedință

  Scandal cât casa în sănătatea gorjeană. Liderii de sindicat cer Consiliului Județean Gorj să-i găsească un înlocuitor managerului Capotă. Sanitas folosește ca argumente defavorizarea angajaților prin acordarea de sporuri preferențial dar și un comportament abuziv din partea managerului. În replică Capotă refuză să plece afirmând că niciuna din acuzele aduse nu este fondată.

  Face ce face și cade din lac în puț. Capotă a reușit să atragă antipatia subordonaților după ce a efectuat ultimele plăți salariale. Angajații ar fi observat atunci modul de punere în practică a noului regulament de sporuri. Dezamăgirea a fost atât de mare încât timp de două zile asistentele și infirmierele au protestat în curtea spitalului. Liderii Sanitas nu au stat cu mâinile în sân ci au cerut conducerii Consiliului Județean să ia atitudine prin demiterea lui Capotă.

  Amenintare, hărtuire și intimidare

  „Încă de la numirea ca manager interimar a domnului Gigel Gheorghe Capotă relațiile între acesta și personal , în special cel medical ( medici, asistenți medicali) au avut de suferit din cauza atitudinii amenințătoare, hărțuire și intimidare, în special a medicilor în spațiul public , denigrând în același timp și tot corpul asistenților medicali. (…..) Nu am fost consultați decât în data de 16.04.2018, dată la care Comitetul Director aplicase deja regulemnetul de sporuri”, se arată printre altele în scrisoarea semnată de Ramona Nucu, președintele Sanitas Târgu jiu.

  Capotă respinge acuzațiile

  În speță managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu respinge acuzațiile aduse și spune că nu cunoaște autorul scrisorii. „Am ultima sedință a Comitetului care este și înregistrată audio și în care au participat și reprezentanții sindicatelor. Atunci s-a votat în unanimitate acest regulament de sporuri. Între mine și domnul Valentin Popa nu este niciun conflict personal, am toată deschiderea să colaborăm. Nu stiu cine a scris acea hârtie dar e imposibil ce scrie în ea. Orice om cu scaun la cap nu crede așa ceva. Cum să spun eu ia dute din sindicatul ala în ala. Nu stiu ce se urmărește însă eu resping categoric acuzațiile cu acte, nu am altă discuție”, a declarat Gigel Capotă.

  Poziția Consiliului Județean

  Șefii județului dau asigurări că vor ține cont de cele prezentate de sindicat și vor chema la dialog ambele tabere. „Am citit adresa, este un punct de vedere al sindicatelor. Din punctul nostru de vedere vom avea un dialog cu sindicatul și cu managerul și vom face o analizaă pe care o vom prezenta ulterior, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj , Ninel Muja.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: