spot_img
Altele
    AcasăActualitateSindicatele din Gorj vor schimbarea Legii Dialogului Social!

    Sindicatele din Gorj vor schimbarea Legii Dialogului Social!

    Vezi ce acţiuni intenţionează să demareze pentru schimbarea legislaţiei!

    Sindicatele din Gorj s-au adunat ieri la masă pentru a dezbate un subiect fierbinte, Legea Dialogului Social. Sindicaliştii vor modificarea acestei legi iar în acest sens vor demara o serie de acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă. Marius Măceşanu, liderul BNS Gorj a declarat că săptămâna viitoare se va demara la nivel central o amplă campanie de strângere de semnături pentru modificarea Legii dialogului, dar nu exclude din discuţie nici modificarea Legii 53/2003-Codul Muncii.

    Sindicaliştii gorjeni s-au strâns ieri la aceeaşi masă pentru a discuta propunerile de modificare a Legii 62/2011 privind Dialogul Social, dar şi a Legii 53/2003-Codul Muncii. Nemulţumirile sindicaliştilor sunt nenumărate în special cu privire la Legea Dialogului Social, pe care o numesc „Dialogul Surzilor”. Marius Măceşanu, liderul BNS Gorj a declarat că săptămâna viitoare se va demara la nivel central o amplă campanie de strângere de semnături pentru modificarea acestor două proiecte de lege. „În următoarea perioadă BNS, în fiecare filială pe care o are în ţară va demara o amplă campanie de strângere de semnături, propunerea legislativă şi modificările legislative sunt făcute pentru Codul Muncii şi Legea Dialogului Social. Am dori să punctăm revendicărilor noastre, să dăm posibilitatea tuturor să-şi spună punctul de vedere iar în perioada următoarea dorim să formăm o echipă de la nivelul BNS care să aibă o întâlnire cu toate autorităţile, reprezentanţii Guvernului în teritoriu, şi cu parlamentarii, unde vor fi discutate doar problemele din interiorul BNS Gorj. Nu am dorit ca astăzi să acaparăm comisia de dialog social cu problemele noastre”, a spus Măceşanu.

    Constantin Mija: „Este Dialogul Surzilor”

    Constantin Mija, unul din liderii USLI a punctat faptul că aceste propuneri trebuie ascultate şi de parlamentari. Acesta spune că s-a încercat o discuţie cu parlamentarii de Gorj în ceea ce priveşte aceste probleme, dar şi problemele legate de sistemul educaţional, iar din cei 11 parlamentari gorjeni doar doi au dat curs invitaţiei de a asculta păsurile sindicaliştilor. „Din păcate ajungem la acelaşi limbaj de lemn să spunem că este Dialogul Surzilor. Din această sală lipsesc cei care ar trebui să fie prezenţi. Adică reprezentanţii Legislativului, că este o lege, această lege ne-a afectat pe toţi în egală măsură. Cât îi interesează pe parlamentarii noştri s-a văzut de Ziua Educaţiei, când am invitat toţi parlamentarii la o discuţie, 11 din Gorj. Doar doi dintre parlamentari au fost prezenţi. Parlamentarii intră într-o umbră de amnezie când vin la guvernare şi îi interesează doar interesele proprii şi nu interesele cetăţenilor. Această lege pe noi ne face sclavi. Primii care ar trebui să fie implicaţi ar trebui să fie parlamentarii. Legea Educaţiei şi Legea Dialogului Social trebuie puse în discuţie, noi i-am căutat mai mereu pe parlamentarii noştri să discutăm aceste probleme, dar nu i-am găsit mai niciodată”, a spus Constantin Mija. Autorităţile judeţului au ascultat propunerile sindicaliştilor, urmând să înainteze aceste propuneri şi către factorii de decizie, care ar putea schimba legislaţia în vigoare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: