spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateSocietățile care colectează gunoiul, verificate de comisarii de la Garda de Mediu

  Societățile care colectează gunoiul, verificate de comisarii de la Garda de Mediu

  Comisariatul Județean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu a anunțat că va demara, de astăzi, acțiuni de control la toți operatorii de salubrizare de pe raza județului, în vederea ducerii la îndeplinire a tuturor prevederilor autorizațiilor de mediu cu privire la eliminarea deșeurilor de la unitățile generatoare. „Verificările se impun în condițiile punerii în aplicare a deciziei Agenției de Protecție a Mediului Gorj de suspendare pentru maxim 6 luni a activității operatorului depozitului de deșeuri municipale Tg. Jiu“, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

  Cetățenii s-au plâns de mirosul insuportabil

  Groapa de gunoi de la Târgu Jiu a fost închisă pe o perioadă de maximum șase luni de zile de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, pentru că nu a respectat măsurile de conformare dispuse în urma controalelor de către Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Gorj.

  Cetățenii din zonele apropiate depozitului de deșeuri au depus nenumărate sesizări cu privire la mirosul pestilențial care se resimte de la groapa de gunoi și au cerut să fie luate măsuri. Unii cetățeni au început chiar să-și vândă locuințele din acest motiv.

  Societatea Polaris Mediu care administrează groapa de gunoi s-a angajat ca în termen de 11 săptămâni să realizeze o instalație de ardere a gazelor, astfel încât poluarea să fie redusă semnificativ.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: