spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateSolidaritate rar întâlnită: construiesc o casă pentru o familie care a rămas...

  Solidaritate rar întâlnită: construiesc o casă pentru o familie care a rămas pe drumuri după un incendiu

  Sătenii au pus mână de la mână și construiesc o locuință pentru o bătrână de 86 de ani și fiul ei, în vârstă de 65 ani, care au rămas sub cerul liber în urma unui incendiu care le-a distrus căsuța din lemn în care trăiau.

  În urmă cu doar câteva zile, locuința veche s-a făcut scrum după ce a fost cuprinsă de flăcări. Cei doi au fost salvați în ultimul moment. „Focul a pornit de la o sobă improvizată din metal. Am înțeles că nu se închidea bine ușa și a căzut jar pe jos., Vecinii s-au mobilizat și au reușit să-l scoată și pe fiul dumneaei din casă“, ne relatează Petre Tudora, localnic din comuna Aninoasa și consilier local.

  „Au fost găsiți la poartă, zgribuliți de frig“

   

  Cei doi locuiesc au fost găsiți la poartă, înghețați de frig. Acum, aceștia locuiesc în condiții inumane într-o garsonieră din Târgu Jiu. „Au fost găsiți la poartă, zgribuliți de frig, de către un consilier local, care a luat legătura cu un alt fiu mai mic al bătrânei, care locuiește într-o garsonieră în Târgu Jiu. Au plecat să locuiască acolo, deși condițiile sunt inumane, deoarece și acel copil are anumite probleme de sănătate: locuința nu are gaze, energie electrică și nici apă“, a relatat consilierul local.

  Au început cu repararea acoperișului

   

  Vecinii și localnicii din Aninoasa au marcați de necazul care s-a abătut asupra familiei, și așa bătută de soartă, și au decis să transforme un șopru din cărămidă aflat în incinta gospodăriei în locuință. Petre Tudora s-a implicat împreună cu alți localnici și au început de să lucreze la noua locuință. „M-a sensibilizat acest caz și am decis să ajut această familie. Ne-am apucat de treabă și le mulțumesc cetățenilor care sunt alături de mine și mă sprijină, unii cu materialele și alții cu bani. Am început cu acoperișul. După ce finalizăm lucrările la acoperiș, o să începem să lucrăm la interior. Vreau să fac pentru început o cameră, o bucătărie și o pivniță. Ne dorim să terminăm locuința până la Crăciun“.

   

  „Sper ca sfintele sărbători să se întoarcă acasă“

   

  Pentru a termina căsuța, voluntarii mai au nevoie de următoarele materiale de construcție: poliestiren, adeziv polifix, un palet de cărămidă, 20 de saci de multibat, 20 de saci de ciment, o mașină de nisip, o mașină de nisip plus criblură, rigips, folie, tablă, două ulși, două ferestre, vată de sticlă.

  „Am primit de la cetățeni materiale de construcții și banii, iar unii ne-au ajutat și cu mâna de lucru. Sper să ne ajute Dumnezeu cu vremea ca să terminăm în cel mai scurt timp, ca de sfintele sărbători să se întoarcă acasă“, a precizat Petre Tudora.

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: