spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăActualitateTransalpina nu se mai închide în funcție de perioada calendaristică

    Transalpina nu se mai închide în funcție de perioada calendaristică

    Transalpina, cel mai înalt drum din România, nu se va mai închide în funcție de perioada calendaristică. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au transmis că Transalpina și Transfăgărășanul vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

    Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.
    Potrivit reprezentanților CNAIR, în fiecare dimineață, se fac verificări pe aceste tronsoane, pentru a se asigura că șoferii urcă în condiții de siguranță.

    Transalpina are o lungime de 150 de kilometri

    Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan. Și turiștii străini sunt îndrăgostiți de Transalpina, astfel că pot fi întâlniți în număr mare, atunci când circulația se reia pe tot tronsonul.

    Drumul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în localitatea Sebeș, din Alba. Transalpina străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Traversează Munții Parâng de la sud la nord.

    Drumul a fost construit de romani, în urmă cu peste 2000 de ani, numele de Transalpina fiind din acele vremuri, dar mai este denumit și Drumul Regelui, deoarece a fost restaurat la ordinul Regelui Carol al II-lea, în perioada în care șeful Guvernului era gorjeanul Gheorghe Tătărăscu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: