spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou termen pentru firma Polaris. Prefect: Sper să nu ne ducă...

  Un nou termen pentru firma Polaris. Prefect: Sper să nu ne ducă cu zăhărelul

  Un nou termen de rezolvarea problemei poluării de la groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Este vorba despre 11 săptămâni în care firma Polaris trebuie să ducă la îndeplinire anumite lucrări în privința diminuării mirosului greu de suportat. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că a avut discuții în acest sens, vineri, la Prefectura Gorj.

  Astfel, s-a ajuns la concluzia că trebuie realizate anumite lucrări, însă nu este exclusă varianta ca depozitul să fie închis. ”Sunt două componente. Una dintre ele va fi decisă de justiție. Dacă instanța spune că depozitul trebuie închis, așa va fi. Mai există o componentă tehnică. Aceasta m-a interesat pe mine în discuția pe care am avut-o vineri, vizând îndepărtarea mirosului. Pentru îndepărtarea mirosurilor este stabilit un calendar de lucrări. Este necesară o autorizație de construire, mai ales că vor veni tot felul de țevi băgate într-un mod destul de tehnic și se va monta un arzător. Primăria a spus că în această săptămână se va rezolva cu această autorizație. Termenul este de 11 săptămâni, este perioada propusă de dânșii”, a spus prefectul Morega.

  Morega mai spune faptul că acest grafic de lucrări va fi monitorizat săptămânal: ”În fiecare zi de vineri, reprezentanți ai Prefecturii au acces să verifice lucrările. Au zis că ne lasă să verificăm, iar lucrările să fie monitorizate. În cazul în care nu se va respecta acest grafic, deși eu nu îmi doresc acest lucru, groapa de va închide și va începe un dans între noi și cei de la Polaris”, a mai afirmat Corneliu Morega. Prefectul mai este de părere că ar trebui refăcută o nouă groapă de gunoi: ”Am înțeles că cei de la Alba Iulia mai aduc gunoi până la 1 Mai. Partea proastă este că dacă groapa noastră de va închide, nu avem unde să-l ducem. Din punctul meu de vedere personal cred că ar trebui făcută altă groapă care să respecte toate normele necesare. Ar fi bine pe un alt amplasament și la o distanță mai mare”, a declarat Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: