spot_img
Altele
    AcasăCulturaMarele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” câștigat...

    Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” câștigat de un gorjean

    Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” s-a încheiat cu succes, desemnându-și câștigătorii.

    Marele Premiu și Trofeul Festivalului a fost câștigat de Raul Antonio Rusu, în vârstă de 12 ani, din Bumbești-Jiu, cursant al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, la clasa de vioară,  coordonator Lucian Ciucă. Antonio a încântat juriul cu interpretarea pieselor de muzică populară, fiind apreciat și aplaudat de toți cei prezenți.

    La secțiunea soliști vocali, categoria 12-15 ani, locul I a fost ocupat de Popa Ionuț Daniel (13 ani, Suceava), iar la categoria 16-25 ani, locul I a fost câștigat de Popescu Alexandra-Anamaria, (Gorj, 16 ani).

    De asemenea, la secțiunea instrumentiști, la categoria 16-25 de ani, locul I, a fost ocupat de Cioiu Alexandru Costin (caval, 16 ani), Gorj.

    Premiul de autenticitate pentru costumul popular tradițional a fost acordat lui Popa Ionuț Daniel (Suceava, 13 ani)

    Juriul, format din personalități marcante ale folclorului românesc

    Juriul a fost format din personalități marcante ale folclorului românesc: președinte – Gheorghița Nicolae redactor-producător – Societatea Română de Televiziune, Doina Ișfanoni – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog – Muzeul Național al Satului ”Dimitri Gusti” din București, Anca Branea –  interpretă de muzică populară, doctorand, cadru didactic în cadrul Universității de Arte din Mureș, profesor de canto – Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș, Eugen Petre Sandu – etnomuzicolog și compozitor și Adrian Grigoraș dirijor Orchestra Națională Radio, a avut o misiune dificilă. Din cei 21 de concurenți, din cele 11 județe participante, juriul a ales 19 premianți.

    „Scopul acestui festival-concurs a fost acela de a încuraja și de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente, promovarea și stimularea celor mai valoroase prezențe.

    Festivalul a fost organizat de Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, în colaborare cu posturi de radio și televiziuni locale și naționale“, au transmis reprezentanții Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: