spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăEconomic"Băieţii deştepţi", în jurul CE Oltenia

    „Băieţii deştepţi”, în jurul CE Oltenia

    În exclusivitate la Acces Tv, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Ion Ruşeţ a tras un semnal de alarmă asupra faptului că CE Oltenia este ameninţată de pericole extreme. Ruşeţ a vorbit la „Punctul pe I”, despre grupările transpartinice din energie care au existat în timpul guvernării democrate şi care există şi acum în PSD, motiv pentru care cere premierului Victor Ponta să se implice.

    Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Ion Ruşeţ, nu este singurul care a tras semnale de alarmă cu privire la pericolele ce pândesc Complexul Energetic Oltenia. În urmă cu două săptămâni, managerul Laurenţiu Ciurel vorbea de şedinţele îndelungi ţinute de ANRE chiar în penultima zi a anului, prin care s-au aprobat 110 de proiecte pe energie fotovoltaică şi eoliană. Pentru energia pe bază de cărbune, producţia de energie eoliană continuă să reprezinte un pericol, cu atât mai mult cu cât ANRE a aprobat la sfârşitul anului trecut încă 110 proiecte de înfiinţare de parcuri eoliene în România. În aceste condiţii, administraţia CE Oltenia este nevoită să-şi ia măsuri de protecţie, una din acestea fiind aceea că trebuie operate modificări la nivelul legislaţiei secundare, după cum susţinea managerul Ciurel, în urmă cu două săptămâni. „Producţia de energie eoliană reprezintă un mare pericol! Pe 30 decembrie 2013 s-au aprobat 110 proiecte de parcuri eoliene, a fost o şedinţă de şapte ore”, a spus Ciurel. Astfel, pentru acest an, CE Oltenia va opera pe două direcţii, după cum a declarat atunci managerul Laurenţiu Ciurel, una fiind aceea că societatea va fi înscrisă în grila de producţie regenerabilă, cu cei 10 MW instalaţi pe energie fotovoltaică. Momentul critic al CE Oltenia există şi el, acesta putând fi depăşit doar în momentul în care compania de stat va reuşi să achiziţioneze cele 8 milioane certificate de dioxid de carbon, pentru care va plăti 200 milioane lei. „Vindem mult şi putem face şi servicii de sistem. Având în vedere că se prevede un an cu o hidraulicitate redusă, avem mari perspective şi trebuie să fim prudenţi şi să găsim un moment să achiziţionăm până în aprilie cele opt milioane de cerfificate de dioxid de carbon. Asta înseamnă 200 milioane lei. Nu ne putem considera trecuţi de momentul critic”, a mai explicat atunci, şeful CE Oltenia.

    Ruşeţ: „Premierul să se implice!”

    În exclusivitate la Acces Tv, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a vorbit de pericolele ce gravitează în jurul CE Oltenia, cu atât mai mult cu cât în penultima zi a anului, ANRE a aprobat cererile investitorilor străini cu privire înfiinţarea parcurilor fotovoltaice. „Nimeni, nici factorul politic, cel regional sau cel local nu spun că în 30 decembrie, ANRE în trei sesiuni de analiză a cererilor venite din partea unor investitori străini şi români pentru energia fotovoltaică. Atunci, „băieţii deştepţi”, care sunt din toate partidele, ANRE care are o majoritate a puterii, au aprobat 110 proiecte, apoi am aflat că 150. Lucrurile sunt mult mai grave, şi sunt unităţi de energie verde care ar însuma peste 2000MWh”, a explicat Ion Ruşeţ, la Acces Tv. În asemenea condiţii, Ruşeţ trage un semnal de alarmă şi susţine că CE Oltenia este ameninţată de pericole extreme, în condiţiile în care băieţii deştepţi din grupurile transpartinice există şi acum în 2014. Liderul de sindicat speră ca premierul şi deputatul de Gorj, Victor Ponta, să ia măsuri în acest sens. „Este greu pentru CE Oltenia, iar CE oltenia este ameninţată de pericole extreme. „Băieţii deştepţi”, există în 2014, sunt grupuri transpartinice şi ceea ce spun eu poate să supere şi PDL şi PSD, şi foştii mei colegi şi actualii oameni ai puterii. Sper ca premierul să se aplece asupra acestei situaţii. Nu ştiu dacă ştie ce s-a întâmplat pe 30 decembrie”, a mai declarat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: