spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEconomicCâțu: Plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030

    Câțu: Plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030

    Premierul Florin Cîțu a declarat, în timpul unei conferințe de presă că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030. Acest plan va fi prezentat transparent în momentul în care va fi adoptat proiectul de ordonanță de urgentă.

    „Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030 (…) Este o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în şedinţă de Guvern. Va fi aprobat cu un plan de disponibilizări, cu compensări pentru persoanele respective“.

    Aproximativ 4.000 de disponibilizări la CEO

    Prim ministrul a transmis că vor avea prioritate investițiile făcute în aceste zone care vor fi afectate de restructurări: „Am vorbit cu investitori din mai multe ţări care se uită să îşi construiască capacităţi de producţie în România, primele zone pe care le arătăm sunt acestea, dar planul este până în 2030. Va fi transparent prezentat în momentul în care se aprobă ordonanţa de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

    Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019 prevede aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024. În această perioadă se estimează că aproximativ 8.000 de persoane vor pleca acasă, jumătate fiind de la Complexul Energetic Oltenia S.A.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: