spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO are de recuperat zeci de miliarde de lei de la doi...

  CEO are de recuperat zeci de miliarde de lei de la doi salariați

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus să recupereze pagubele produse de-a lungul timpului de unii dintre salariați. Este vorba de prejudicii constatate de controale ale Curții de Conturi, iar deciziile nu au mai fost puse în aplicare. Este cazul a doi foști șefi din minerit și din sectorul energetic. Unul avea în răspundere modul de derulare a două contracte, iar al doilea avea în gestiune o cantitate foarte mare de păcură.

  Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor viza luna aceasta promovarea unei acțiuni în răspundere în vederea recuperării sumei de 2,8 milioane de lei împotriva lui Mircea Grigorescu, responsabil cu derularea unor contracte în anul 2005. Sumele de recuperate au fost stabilite într-o Decizie a Curții de Conturi, în anul 2015.

  Totodată, se are în vedere promovarea unei acțiuni în răspundere în vederea recuperării sumei de 675.000 de lei, reprezentând valoarea de înlocuire a cantității de 283.000 de tone de păcură constatată ca diferență în minus în gestiune la SE Turceni, evidențiată de o decizie a Curții de Conturi din 2015 împotriva lui Virgil Paliu, fost șef secție Concasări, care la data ocupării funcției era gestionar al cantității de păcură. Se va apela la instanța de judecată, în vederea recuperării sumelor respective, însă este greu de crezut că cei doi au banii respectivi sau bunuri care să acopere contravaloarea prejudiciului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: