spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO nu va beneficia de certificate verzi pentru parcurile fotovoltaice

  CEO nu va beneficia de certificate verzi pentru parcurile fotovoltaice

  Veste bombă pentru Complexul Energetic Oltenia! Nu va beneficia de certificate verzi pentru parcurile fotovoltaice pe care intenționează să le construiască. Este vorba de o investiție de peste 600 de milioane de euro care are ca obiectiv realizarea a opt parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj. Parcurile fotovoltaice vor fi amplasate pe haldele de steril de la carierele miniere din județul Gorj sau pe fostele depozite de zgură și cenușă de la termocentralele pe care Complexul Energetic Oltenia le are în județele Gorj și Dolj.

  Potrivit legislației, toate unitățile eoliene și fotovoltaice construite după 2017 nu mai beneficiază de certificate verzi. Va fi și situația Complexului Energetic Oltenia care va începe construcția primelor parcuri fotovoltaice abia anul acesta. Ultimul parc de acest tip va fi finalizat în anul 2026. Prin urmare, Complexul Energetic Oltenia nu se va putea baza pe o subvenție importantă care se acordă producătorilor de energie verde.

  Cele opt parcuri fotovoltaice vor fi realizate de către societățile mixte care urmează să fie constituite anul acesta. La societățile mixte va fi acționar și statul. Practic, beneficiile vor fi împărțite cu investitori privați. Nu se știe nici măcar câtă putere va mai avea complexul Energetic Oltenia asupra managementului celor zece societăți mixte. Două dintre acestea vor avea ca obiect construirea celor două grupuri pe gaze naturale de la Turceni și Ișalnița. Noile investiții ar trebui să fie gata până în anul 2026, conform Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: