spot_img
Altele
    AcasăEconomicFără disponibilizări în 2014

    Fără disponibilizări în 2014

    Conducerea CE Oltenia respinge total ideea de disponibilizare a personalului, aşa cum a reieşit că ar fi trebuit făcut în urma declaraţiilor făcute de reprezentanţii Fondului Proprietatea. Şefii CE Oltenia susţin că noţiunea de „restructurare” nu se rezumă doar la concedierea a mii de salariaţi şi că există mijloace de administrare prin care societatea să rămână un factor economic important şi de stabilitate socială a zonei.

    În comunicatul de presă remis, conducerea CE Oltenia consideră că societatea de stat trebuie să rămână un factor economic important şi de stabilitate economică în Gorj. Acesta este şi motivul pentru care la nivelul societăţii de stat s-a început încă din 2012 un plan de reorganizare şi restructurare pentru scăderea cheltuielilor, ţinându-se cont de cerinţele acţionarului majoritar de a se contribui la dezvoltarea durabilă, menţinerea şi crearea de locuri de muncă odată cu creşterea gradului de profitabilitate. În comunicat, şefii companiei recunosc faptul că nu toate acţiunile întreprinse în acest sens au putut fi duse la bun sfârşit, deşi este evident că sunt în favoarea companiei. Astfel, până în prezent, nu s-a putut efectua divizarea Carierei Berbeşti, dar nici înfiinţarea unei societăţi prin care compania să poată exporta energie. Nu trebuie omis nici faptul că aceste proiecte de restructurare şi reorganizare au primit vot negativ din partea acţionarului minoritar, Fondul Proprietatea.

    Profit în CE Oltenia

    Conform comunicatului de presă, Complexul Energetic Oltenia a realizat în anul 2013 venituri din activitatea de exploatare şi financiară de peste 4,56 miliarde lei noi, cheltuieli din activitatea de exploatare şi financiară de peste 4,49 miliarde lei noi, diferenţa între venituri şi cheltuieli fiind de aproximativ 73 milioane lei noi. Pe parcursul anului 2013, creanţele societăţii au crescut în principal datorită Regiei Autonome de Activităţi Nucleare, societate faţă de care creanţa a crescut cu 135,8 mil lei, din care penalităţile de întârziere se ridică la suma de 31,4 mil lei, se mai arată în comunicatul de presă. „Există încheiate convenţii cu debitorii CEO pentru recuperarea acestor creante, inclusiv cu RAAN, societate aflată în insolvenţă, unde creanţa totală împreună cu penalităţile ajung la suma de 263 mil lei, din care, printr-un plan de reorganizare aprobat, s-a stabilit achitarea către CEO a 70% din valoarea acesteia”, a susţinut conducerea CE Oltenia. De asemenea, provizionarea unor sume aferente achiziţionării certificatelor de CO2 pentru anul 2013 poate fi anulată prin posibilitatea recuperării acestor sume din proiecte calificate în Planul Naţional de Investiţii mai spune conducerea companiei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: