spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăEconomicManagementul dus de Ciobotărică la CEO, comentat de un fost secretar de...

    Managementul dus de Ciobotărică la CEO, comentat de un fost secretar de stat

    Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, a criticat managementul lui Laurenţiu Ciobotărică la Complexul Energetic Oltenia. Acesta susţine că modul în care Ciobotărică a decis să disponibilizeze aproximativ 2.000 de salariaţi fără a consulta în prealabil sindicatele, demonstrează faptul că actualul manager al companiei nu are un plan de restructurare pus la punct, care să nu afecteze latura socială.

    Cosmin-Popescu

    Cosmin Popescu îi atrage atenţia şefului CEO că nu au fost stabilite nici măcar criteriile de disponibilizare a angajaţilor, iar ministrul Economiei nu a fost informat în privinţa plăţilor compensatorii pe care ar urma să le primească salariaţii concediaţi. „Cunosc foarte bine sindicatele. Ceea ce le reproşez celor din CEO este că ies şi aruncă pe piaţă anumite ştiri, cum a fost acum câteva săptămâni cu disponibilizarea celor 2000 de oameni. Am vorbit cu cei de la sindicate. Nu poţi să vii tu administraţie în şedinţă şi să spui că vei da afară 2.000 de salariaţi. Ai discutat cu partenerul social? Nu! Ştii faptul că în Contractul Colectiv de Muncă pentru 2016 tu nu ai stabilite criteriile pe baza cărora vei face disponibilizările aşa cum cere legislaţia muncii? Nu! Nu ai stabilit nici cuantumul plăţilor compensatorii, pe care Codul Muncii te obligă să asiguri un pachet minim. Nu ai discutat absolut nimic din acestea. Nu ai discutat nici termenii prin care vei face un act adiţional la ITM şi vei înregistra aceste condiţii. Şi vii direct şi el arunci! Greşeală fundamentală. Nu ai discutat nici la Ministerul de Finanţe sau la al Muncii să vezi dacă ei au prins în sumele în bugetul asigurărilor sociale de stat necesare acoperirii şomajului şi acelui venit de completare”, este de părere Cosmin Popescu, fost consilier al fostului manager din CEO.

    CEO îşi revine

    Totodată, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, este de părere că CEO poate să depăşească situaţia critică prin instalarea perioadei de secetă anunţată pentru această vară. Popescu îi reproşează ministrului Energiei, Victor Grigorescu, modul în care a acţionat în problemele de la CEO, producătorul de energie pe cărbune continuând să depindă, în lipsa unei strategii viabile, doar de starea vremii. „Dacă analizăm acum activitatea CEO, de acord, traversează o perioadă dificilă, aşa cum a fost şi în 2013. Din păcate, anul acesta s-a încălzit mult mai devreme afară şi perioada defavorabilă pentru CEO era martie-aprilie-mai şi începând cu luna iunie, atunci când nu plouă, lucrurile se redresează pentru companie. Ceea ce văd eu acum şi mă nelinişteşte este lipsa unui dialog şi a transparenţei în luarea deciziilor a conducerii administrative, dar şi a ministerului. Am reproşat şi o să-i reproşez ministrului Energiei că a venit în ceas de noapte, nu a stat de vorbă cu toate sindicatele şi nici cu autorităţile. A discutat secvenţial şi i-a tratat preferenţial pe cei care, nemâncaţi de câteva zile, nu se mai aflau în forţa fizică şi psihică de a discuta lucruri concrete”, şi-a amintit Cosmin Popescu.

    Sportul decimat

    Fostul secretar de stat Cosmin Popescu a comentat la Radio Omega şi modul aberant în care Complexul Energetic Oltenia a decis sistarea finanţării sportului gorjean. Popescu este de părere că retragerea finanţării a fost mai degrabă o răzbunare a administraţiei în cârdăşie cu Ministerul Energiei, decât o problemă financiară a companiei. „Ar fi aberant ca din moment ce clădeşti, vorbim de 2001-2002, 14- 15 ani, în care nivelul de performanţă, că vorbim de handbal, fotbal sau baschet, a ajuns la un nivel recunoscut în Europa şi în plan extern, să renunţi pe principiul aaa, nu vreţi să faceţi ca mine, lasă că vă termin eu. E păcat! Aceasta e senzaţia în acest moment, să ne arate cine e mai tare. În condiţiile în care toate aceste cluburi au un patrimoniu, au o valoare sentimentală, o valoare chiar financiară pentru că aceşti jucători înseamnă bani. E păcat ce s-a întâmplat pentru că, pentru multă lume, aceasta era singura bucurie, sportul. Cred că aceşti oameni care conduc acum cluburile sportive trebuie să se descurce pe o perioadă încât să-i convingă pe finanţatori că sportul nu este un moft al conducerii actuale sau trecute. E o obligaţie a companiei, domnule! S-a angajat în 2001 că investeşte în sport şi aşa s-a făcut peste tot”, a declarat Cosmin Popescu la Radio Omega.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: