spot_img
11 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEconomic "Pentru reuşita proiectului S.O.S. Oltenia este nevoie de unitate, consecvenţă şi...

    „Pentru reuşita proiectului S.O.S. Oltenia este nevoie de unitate, consecvenţă şi multă muncă”

    Dezbaterea proiectului S.O.S. Oltenia a fost ocazia perfectă pentru ca cei mai importanţi investitori autohtoni să fie implicaţi în găsirea de soluţii viabile pentru relansarea economică a Regiunii Oltenia. Prezent la masa discuţiilor a fost şi Nicolae Sarcină, preşedintele Companiei Succes, cel mai mare angajator din Gorj.

    Reporter: Aţi fost prezent la dezbaterea proiectul S.O.S. Oltenia, cum apreciaţi această iniţiativă?

    Nicu Sarcină: „Nu pot decât să îmbrăţişez şi să apreciez iniţiativa de organizare a acestui simpozion, în mod special, implicarea domnului preşedinte Marin Condescu în realizarea acestui proiect. Personal, cred în Strategia de Dezvoltare a Regiunii Sud-Vest Oltenia, care va avea ca efect crearea de noi locuri de muncă în sistemul minier şi energetic, reconversia forţei de muncă de care vor beneficia locuitorii judeţului, dar şi cei din Regiunea Oltenia. Un lucru îmbucurător îl constituie implicarea din primul moment, la iniţiativa domnului Marin Condescu, a prefectului de Gorj, domnul Liviu Andrei, cel care a fost şi gazdă, dar care s-a constituit şi ca liant al mediului politic de afaceri şi al partenerilor sociali”.

    Rep: Astfel de discuţii au mai avut loc la nivel judeţean, însă, fără o concretizare. Credeţi că acest proiect este unul de amploare, care va avea şi continuitate?

    N.S.: „Pentru a putea fi realizată amploarea şi importanţa acestui simpozion, nu pot decât să salut prezenţa la aceste lucrări a parlamentarilor de Gorj, mulţi dintre aceştia provenind din sistemul minier, dar şi din rândul mişcării sindicale. De asemenea, nu poate fi trecută cu vederea prezenţa şi altor reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, ceea ce demonstrează buna organizare şi interesul faţă de acest proiect S.O.S. Oltenia. Prin intervenţiile lor la acest proiect şi-au demonstrat încă o dată implicarea, domnul Daniel Burlan, director general al SNLO şi vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale Miniere, domnul Constantin Bălăşoiu, director general CE Craiova, domnul Octavian Graure, director general al CE Turceni şi domnul Tiberiu Trotea, director general CE Rovinari, dovedind că împreună cu sindicatele se pot găsi soluţii viabile pentru rezolvarea problemelor existente în judeţul Gorj şi Regiunea Oltenia”.

    Rep: Credeţi că parlamentarii judeţului ar trebui să conlucreze la acest proiect comun?

    N.S.: „Am convingerea şi încrederea totală în acest proiect şi fac totodată un apel către politicieni, deputaţi, senatori, actuali sau foşti preşedinţi de partide, respectiv, domnul Ion Ruşeţ, domnul Toni Mihail Greblă, domnul Cosmin Popescu, domnul Severus Militaru, domnul Ion Călinoiu, domnul Florin Cârciumaru, domnul Ionel Manţog, domnul Mugurel Surupăceanu, domnul Dan Ilie Morega şi domnul Vasile Popeangă, specialişti de marcă în domeniile lor de activitate, cu o experienţă bogată, să treacă peste orgolii şi să susţină împreună această iniţiativă la nivel central întrucât de avantajele acestui proiect beneficiază toţi locuitorii judeţului Gorj, dar şi ai întregii Oltenii. Aici nu pot să nu evidenţiez rolul pozitiv al mass-mediei, care a participat în număr însemnat la aceste lucrări, rol de catalizator al factorilor decidenţi. În fond, presa este a patra putere în stat”.

    Rep: Sunteţi un important reprezentant al mediului de afaceri. Care credeţi că este rolul antreprenorilor în acest angrenaj?

    N.S.: „Sunt de apreciat toţi agenţii economici din Gorj, de stat sau privaţi, care creează locuri de muncă, care investesc în aceste vremuri, pentru că investiţiile determină creşterea producţiei, creşterea eficienţei economice şi, astfel, îmbunătăţirea calităţii vieţii. Se plătesc impozite şi taxe iar mediul de afaceri are un rol esenţial în realizarea veniturilor statului, pe lângă calitatea de angajator. Compania Succes este cel mai mare angajator al judeţului Gorj, având o flotă de circa 1.500 de autovehicule şi utilaje, şi cu toate acestea nu suntem în urmă cu plăţile nici la bugetul statului, nici cu salariile angajaţilor şi asta a făcut din Succes un partener de încredere. În încheiere, pot spune că judeţul Gorj are mulţi reprezentanţi de valoare, mare parte din aceştia fiind prezenţi la această întâlnire. Primul pas s-a făcut, este nevoie de unitate, consecvenţă şi multă muncă”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: