spot_img
Altele
    AcasăEconomicPonta "taie" 100 de directori de la CE Oltenia

    Ponta „taie” 100 de directori de la CE Oltenia

    Vrea o conducere depolitizată, dar şi o companie unde să nu existe 200 de directori. Declaraţia a fost făcută de premierul Victor Ponta, care a avut o întâlnire şi cu actuala conducere a CE Oltenia. Mutarea sediului la Târgu-Jiu, bugetul CE Oltenia, dar şi planurile pentru noua companie au fost o parte din subiectele abordate în cadrul discuţiilor la care a fost prezent şi directorul general Constantin Bălăşoiu.

    În cadrul vizitei pe care a făcut-o la Târgu-Jiu, premierul Victor Ponta şi secretarul de stat Ștefan Deaconu au avut o întâlnire şi cu actuala conducere a CE Oltenia. Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la noua entitate, dar şi planurile pentru următoarea perioada, legate de implementarea managementului profesionist sunt o parte din problemele abordate. Preşedintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, nu va mai fi nevoit să facă un drum la Guvern pentru a se întâlni cu premierul Victor Ponta şi asta ca urmare a faptului că discuţiile legate de mutarea sediului CE Oltenia la Târgu-Jiu, dar şi de planurile de viitor, au fost abordate în cadrul întâlnirii pe care prim –ministrul a avut-o cu reprezentanţii noii companii.

    Ponta: Nu voi fi de acord cu restructurările

    Întrebat de listarea pe bursă a CE Oltenia pe pachet majoritar, Victor Ponta, a declarat că sunt prevederi, dar că nu va accepta restructurarea salariaţilor. Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ştefan Deaconu, a declarat că „angajamentul asumat în Memorandumul încheiat cu FMI prevede atât privatizarea majoritară a CE Oltenia cât şi utilizarea variantei de listare pe bursă, pe un pachet de 15%”. Referitor la protecţia socială ce va fi acordată salariaţilor în cazul unei listări pe pachet majoritar, premierul Victor Ponta a declarat că „atâta timp cât voi fi prim-ministru nu voi fi de acord şi înţeleg că sunt obligaţii asumate de Guvern faţă de FMI. Poate fi o listare pe bursă a unui pachet minoritar de 15% şi atunci va exista infuzie de capital iar pe de altă parte la orice procedură de privatizare prima condiţie se referă la păstrarea locurilor de muncă. Investitorul care va veni să investească miliarde va avea prima condiţie de a păstra locurile de muncă”.

    Salarii mai mici, directori mai puţini

    Cât de salariile pe care le au directorii din CE Oltenia, premierul a precizat scurt că „vreau să le tai, dar nu mă lasă”. Şi totuşi, acesta nu-şi explică numărul mare de directori existenţi în CE Oltenia, motiv pentru care a făcut public faptul că vrea să vadă CE Oltenia fără 200 de directori. „Eu vreau să tai salariile, dar nu mă lasă. Nu înţeleg de ce este nevoie de 200 de directori la CE Oltenia, nu ar putea să fie mai puţini directori şi mai mulţi angajaţi. Aş vrea să vad dacă CE Oltenia poate funcţiona şi fără 100 de directori”, a spus premierul. În opinia lui Ponta important este că CE Oltenia trebuie să funcţioneze bine. Dacă în 2011 profitul CE Oltenia a fost luat în proporţie de 90% de către bugetul de stat, pentru acest an Ponta a spus că se vor purta discuţii pe marginea acestui subiect, dar şi că va fi direcţionat spre investiţii.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: