spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicProtestul minerilor și energeticienilor din CEO se extinde la Craiova

  Protestul minerilor și energeticienilor din CEO se extinde la Craiova

  Protestul minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se extinde și în Bănie.

  Angajaţii SE Craiova II vor să picheteze Prefectura Dolj pe motiv că ar putea fi disponibilizaţi. Sindicatul Liber Independent CET Craiova II a solicitat Primăriei Craiova să autorizeze o pichetare a Prefecturii Dolj şi a sediilor partidelor parlamentare din Craiova, în perioada 22-25 februarie, între orele 10.00 – 13.00.

  Protestatarii sunt angajaţi ai Sucursalei Electrocentrale (SE) Craiova II, componentă a Complexului Energetic Oltenia (CEO). Motivul este că externalizarea SE II, aşa cum apare în Programul de restructurare întocmit de CEO, va duce la disponibilizări de personal şi chiar la punerea în pericol a alimentării cu energie termică a oraşului Craiova.

  Pichetarea Prefecturii Dolj şi a sediilor partidelor parlamentare din Craiova ar urma să aibă loc cu maxim 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, anunţă Sindicatul Liber Independent CET Craiova II.

  Reducerea vârstei de pensionare este principala revendicare

  Sindicatul susţine că este de acord cu faptul că pe rolul Camerei Deputaţilor se află un proiect de lege deja adoptat de Senatul României cu privire la reducerea vârstei de pensionare a lucrătorilor din sectorul de producere a energiei electrice şi termice.

  Prefectura Gorj este pichetată de luni de către aproximativ 100 de salariați din cadrul CEO. Revendicarea principală constă în reducerea vârstei de pensionare. „În Parlamentul României, la Camera Deputaților, există un proiect pentru reducerea vârstei de pensionare în companiile producătoare de energie electrică și termică aflate în plan de restructurare. Solicităm aprobarea sa de urgență, în forma negociată cu partenerii sociali“, se arată într-un comunicat al Sindicatului Solidaritatea 2013.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: