spot_img
Altele
    AcasăEconomicŞefii din minerit, luaţi la bani mărunţi

    Şefii din minerit, luaţi la bani mărunţi

    Conducerea Carierei Berbeşti dă explicaţii de mai bine de două zile comisiei de control, stabilită la nivelul Diviziei Miniere. Acţiunea de verificare se va finaliza cu un raport, pe baza căruia conducerea Diviziei Miniere va dispune luarea de măsuri, în special pe linie de securitate a locurilor de muncă şi a utilajelor.

    Comisia de control stabilită la nivelul Diviziei Miniere se află în verificări la Cariera Berbeşti, de două zile, după ce în urma cu o săptămână directorul general Daniel Antonie a rămas dezamăgit de ceea ce a văzut în cadrul deplasării făcute. Conform unor surse o problemă aparte se înregistrează la Sectorul Panga. Specialiştii susţin această unitate minieră a înregistrat probleme încă de la deschidere, din 1983 şi asta ca urmare a faptului că tehnologia aplicată a fost una pe înclinarea stratelor de cărbune şi nu pe direcţia stratelor de lignit. La aceste deficienţe se mai adaugă, conform celor în domeniu, şi excavarea variată de la 300 la 500 metri, condiţiile de lucru la steril fiind şi ele dificile. Cât despre sol, acesta este format în mare parte din argilă curgătoare, fapt ce face ca tehnologia aplicată să fie cu greu menţinută. Probleme mari sunt şi la Sectorul Olteţu, acolo unde a funcţionat şi o microcarieră, fapt ce a făcut ca neregulile să fie foarte vizibile. Ce nereguli vor mai găsi membrii comisiei la Cariera Berbeşti rămâne de văzut, însă, cert este faptul că raportul ce va fi prezentat conducerii Diviziei Miniere va sta la baza măsurilor viitoare ce se vor lua.

    Analize pe competitivitate

    Structura de formare a Diviziei Miniere a fost în aşa fel alcătuită încât în orice moment să se poată şti care sunt carierele performante ca preţ de producţie şi care nu, iar în perioadele grele să se ştie de unde să se livreze cărbune. Deşi nu există o confirmare oficială se pare că la Peşteana Sud ar fi probleme legate de preţul de producţie. Deşi se susţine că la ora actuală este o unitate aerisită, sunt voci care susţin că raportul de descopertă este mare, de 11-1. Peşteana Sud funcţionează cu două excavatoare, liderul de sindicat Dan Pârvulescu declarând că „dacă e să se întâmple ceva, totul pleacă de la lipsa cererii de energie. Peşteana este foarte bine plasată faţă de Termocentrala Turceni. Probleme sunt peste tot iar dacă este să se întâmple ceva, trebuie făcut un program”. Discuţii sunt şi pe seama celor trei cariere din Bazinul Minier Jilţ. Tot mai multe voci din sistem vorbesc de necesitatea unirii celor trei cariere şi funcţionarea lor ca şi sectoare. Cu privire la acest subiect, părerile specialiştilor sunt împărţite, însă se merge tot mai mult pe necesitatea funcţionării Carierei Jilţ cu trei sectoare, soluţie văzută ca fiind una extrem de viabilă.

    Te-ar mai putea interesa

    7 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: