spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele cer Planul de restructurare al CEO

  Sindicatele cer Planul de restructurare al CEO

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia solicită oficial administrației Planul de restructurare și decarbonare al colosului energetic. Planul a fost aprobat săptămâna trecută de către Comisia Europeană. Acest lucru a și fost comunicat administrației Complexului Energetic Oltenia. De avizul pentru Planul de restructurare depindea acordarea de ajutoare financiare de către stat pentru companie. Suma de care va beneficia Complexul Energetic Oltenia de la stat este de 2,66 de miliarde de euro până în anul 2026. În schimbul asistenței financiare, colosul energetic trebuie să implementeze măsuri pentru eficientizarea activității și pentru decarbonare.

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au solicitat deja șefilor companiei să le prezinte Planul de restructurare și cum va fi pus acesta în operă. Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea CEO de la Cariera Jilț, a declarat că Directoratul va trebui să ofere cât mai repede detaliile Planului de restructurare, având în vedere că acestea își vor pune amprenta nu numai asupra societății, ci și asupra economiei județului Gorj. Se propune închiderea a cinci cariere miniere mari până în 2026. De asemenea, vor mai rămâne tre grupuri energetice. Două vor fi la Termocentrala de la Rovinari și unul la Termocentrala de la Turceni. În Dolj nu va mai exista energie produsă pe bază de cărbune.

  Conform reprezentanților companiei, vor fi construite două grupuri pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița și 8 parcuri fotovoltaice pe haldele de steril sau pe fostele depozite de zgură și cenușă. Nu în ultimul rând, vor pleca din termocentrale și de la carierele miniere peste 6.000 de salariați, până în 2026.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: