spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO reiau pichetarea Prefecturii

  Sindicatele din CEO reiau pichetarea Prefecturii

  Revin în stradă sindicatele din Complexul Energetic Oltenia. Este un protest pentru convingerea autorităților centrale să aplice Legea 197 care scade vârsta de pensionare în sectorul energetic, prin introducerea de condiții speciale de muncă. Actul normativ este în vigoare din luna august și nu este aplicat de casele de pensii. Casa Națională de Pensii a anunțat că legea nu poate fi aplicată retroactiv. Pentru ca minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia să iasă la pensie mai devreme este necesar ca Legea 197 să fie modificată fie prin Ordonanță de Urgență, fie prin lege. Așadar, până la rezolvarea problemelor legate de aplicarea legislației privind pensionarea personalului direct productiv, sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au stabilit un calendar clar de proteste la nivelul municipiului Târgu Jiu, deocamdată.

  Legea 197 introduce condiții speciale de muncă pentru personalul din cariere și din termocentrale de la nivelul Complexului Energetic Oltenia, precum și în alte companii miniere și energetice din țară. Vârsta de pensionare ar scădea la 52 de ani. Mai sunt impuse două condiții de vechime. Este vorba de 25 de ani în domeniul energetic și un stagiu de cotizare de 30 de ani. Sunt mii de salariați din companie care îndeplinesc toate condițiile amintite. O parte a acestora au depus cereri pentru pensionare. Deja casele de pensii din Gorj, Dolj și Mehedinți au început să le respingă.

  Protestul din Piața Prefecturii din Târgu Jiu va avea loc în intervalul orar 16,00 – 18,00. O delegație a protestatarilor va fi primită de subprefectul de Gorj, Marcel Iacobescu. Acesta a mai stat de vorbă cu liderii protestatarilor. Solicitările acestora au fost preluate de către reprezentantul Guvernului în teritoriu și acestea au fost transmise Executivului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: