spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO și-au pregătit avocați în cazul în care se blochează...

  Sindicatele din CEO și-au pregătit avocați în cazul în care se blochează pensionările

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia s-au pregătit deja cu avocați și juriști pentru a deschide procese, în cazul în care pensionările vor fi blocate. Actul normativ care reduce vârsta de pensionare la Complexul Energetic Oltenia intră în vigoare din data de 19 august. Teoretic, angajații companiei din zona de producție se pot prezenta la casele de pensii să își depună dosarele de pensionare. Potențialii beneficiari ai legii trebuie să îndeplinească o serie de condiții de bază. Cea mai importantă este condiția de vârstă, de 52 de ani. De asemenea, este necesar ca viitorul pensionar să aibă 25 de ani de vechime într-o companie energetică și 30 de ani stagiu de cotizare.

  Există însă puncte de vedere diferite în privința aplicării legii. Inclusiv Casa Națională de Pensii a emis un punct de vedere potrivit căruia legea nu se poate aplica retroactiv. Cu toate acestea, actul normativ stipulează explicit că beneficiare sunt persoanele care au lucrat în companiile care au produs energie electrică pe bază de cărbune și în carierele miniere.

  În cazul în care vor exista sincope sau blocaje în privința intrării în lucru a dosarelor de pensionare, Vasile Tivig, sindicalist în minerit la Complexul Energetic Oltenia, a declarat că deja au fost contactați avocați, atât pentru procese colective, cât și pentru acțiuni individuale pentru câștigarea dreptului la pensie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: