spot_img
Altele
    AcasăEconomicVezi ce sarcini i-a trasat ministrul lui Ciobotărică

    Vezi ce sarcini i-a trasat ministrul lui Ciobotărică

    Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a venit, ieri, la Târgu-Jiu să discute cu managerul Complexului Energetică Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, şi cu sindicatele. Grigorescu i-a cerut lui Ciobotărică să reducă numărul de directori din cadrul companiei şi în câteva luni să prezinte o nouă organigramă. Ministrul a dat asigurări că producătorul de energie pe cărbune are viitor şi intenţionează să deschidă noi cariere în Gorj. De asemenea, acesta are în plan, în continuare, realizarea unui mix energetic, proiect susţinut ani la rând şi de politicienii gorjeni. Ministrul nu a dorit însă să comenteze acţiunea procurorilor care anchetează acum sindicaliştii care au avut afaceri cu această companie, aici fiind vorba de firmele sindicale controlate în trecut de liderul FNME, Marin Condescu. Luna trecută, Corpul de control al premierului a venit în control la Târgu-Jiu pentru a verifica legalitatea unor contracte dintre firmele sindicale şi conducerile fostelor unităţi energetice şi miniere care formează acum CEO.

    „Am venit să mă asigur că toate datele pe care noi le-am solicitat în cadrul Comitetului pentru Minerit vor fi furnizate în timp util, datele vor fi folosite într-un raport care trasează liniile de dezvoltare şi eficientizare a Complexului Energetic Oltenia pentru viitor şi premiza de la care plecăm este că CEO este o societate puternică şi reprezentativă pentru Sectorul Energetic Naţional şi că aceste evoluţii pe care deja le constatăm, cele câteva evoluţii pozitive din primele luni ale anului, chiar dacă nu sunt concludente pentru că vorbim doar de primele luni ale anului, pun societatea la începutul unui drum corect şi cu certă perspectivă. Vreau să fie clar pentru toată lumea: Complexul Energetic Oltenia nu este în insolvenţă, chiar dacă situaţia economică pe care o traversează nu este una simplă”, a mai afirmat ministrul Energiei.

    grigorescu si ciobo

    Acesta i-a trasat din nou lui Ciobotărică sarcina de a întocmi un plan de eficientizare care să fie acceptat de sindicate. „Societatea are nevoie de un plan de eficientizare care cade în sarcina conducerii executive, conducere care are obligaţia faţă de proprii angajaţi să explice acest plan, să ia aceste decizii împreună cu partenerii sociali, să explice acest plan şi să caute cele mai bune soluţii pentru situaţia actuală”, a declarat ministrul Energiei. Acesta i-a cerut managerului de la CEO şi un plan de investiţii pentru termocentrale.

    Organigramă nouă

    Victor Grigorescu i-a cerut lui Laurenţiu Ciobotărică să reducă numărul de directori din cadrul companiei şi în câteva luni să prezinte o nouă organigramă, conform situaţiei în care aceasta se află. „Am stabilit că trebuie realizată şi discutată o nouă organigramă, una eficientă, care produce inclusiv posturile de conducere şi va face ca procesul decizional în această companie să fie unul eficient, mai bine adaptat, mai bine pregătit pentru condiţiile actuale. Sper ca această nouă organigramă să poată intra în vigoare în câteva luni. Noi facem recrutare prin concurs, facem recrutare acum pentru Consiliul de Supraveghere, nu eu numesc directori sau supraveghetori. Vrem să lucrăm cu un recrutator independent pentru a evita repetarea trecutului”, a mai spus Grigorescu. Managerul Ciobotărică l-a informat că actuala organigramă a companiei conţine cu până la 100 de funcţii de şefi sau directori. Noua organigramă îşi va produce efectele începând cu luna iunie. Ciobotărică a mai anunţat că nu va renunţa la restructurarea posturilor.

    Avertizaţi

    Ministrul Energiei a comentat şi despre discuţia constructivă pe care a avut-o cu sindicatele, una deloc uşoară după cum spune ministrul. „Le-am spus să lase orgoliile deoparte pentru că altfel totul se poate răsfrânge împotriva lor. Sunt împotriva utilizării termenului de „pomană” atunci când ne referim la recompensarea corectă a muncii depuse la locul de muncă. Am auzit des acest termen, uneori în alăturarea „pomană electorală”, și de fiecare dată mi s-a părut nefiresc și incorect. Am avut un dialog lung cu sindicatele de la Complexul Energetic Oltenia și am accentuat faptul că nu trebuie să mai folosim conceptul de asistați sociali sau companii cu probleme sociale. CEO, ca de altfel și celelalte companii din sectorul energetic, sunt companii vitale în securitatea energetică și trebuie tratate ca atare. Această diferență este importantă atunci când vrem să înțelegem rolul lor și modul în care trebuie să purtăm dialogul social”, a menţionat Grigorescu.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: