spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEveniment4 zile de controale, amenzi de peste 300 mii de lei

  4 zile de controale, amenzi de peste 300 mii de lei

  Amenzi usturătoare pentru patronii descoperiți de ITM că prestau muncă la negru. Echipele e control au finalizat ancheta în cazul patronului de resturant care-și făcea treaba cu forță de muncă fără forme legale. Totalul amenzilor aplicate de instituția cu funcție de control este de 341.000 de lei.

  Compartimentul Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a depistat, în perioada 23 aprilie – 27 aprilie 2018, 46 de persoane care prestau muncă nedeclarată la mai mulţi angajatori din judeţ, pentru 31 dintre acestea neexistând încheiat un contract individual de muncă. Sancţiunile aplicate de către inspectorii de muncă, în perioada amintită, însumează 341.000 de lei,din care 320.000 de lei pentru muncă nedeclarată. „În cazul angajatorului care folosea în activitate 25 de angajaţi fără forme legale pentru activităţi în cadrul unor săli de evenimente, controlul a fost definitivat la sediul I.T.M. Gorj, fiind aplicată o amendă de 216.000 de lei, 200.000 de lei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 16.000 de lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul sancţionat a transmis inspectoratului teritorial de muncă copii după ordine de plată care confirmă achitarea a 100.000 de lei, respectiv 4.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Amenzi de 80 mii de lei

  Celelalte persoane descoperite prestând muncă nedeclarată lucrau în domeniile: zootehnie, comercializarea carburanţilor şi turism (pensiune). Alte patru cazuri de muncă nedeclarată au fost depistate la stânele din împrejurimile municipiului Târgu-Jiu, în urma unei acţiuni organizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, angajatorii, riscând, după definitivarea controlului, amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

  Pentru nerespectarea prevederilor legale în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au aplicat, în aceeaşi perioadă, sancţiuni de 35.000 de lei. Totodată, pe data de 25 aprilie 2018, cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, sărbătorită pe 28 aprilie, angajatorii din domeniile de activitate unde există cele mai mari riscuri cu privire la accidentele de muncă şi bolile profesionale, au participat la o întâlnire de informare ce a avut loc la sediul instituţiei, se arată în comunicatul trimis de ITM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: