spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAcțiuni pentru depistarea șoferilor aflați sub influența substanțelor psihoactive

  Acțiuni pentru depistarea șoferilor aflați sub influența substanțelor psihoactive

  Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni punctuale pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, la nivel județean.

  Având în vedere dinamica accidentelor și gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri din tot județul au desfășurat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea/sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

  Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecinţelor accidentelor rutiere. Totodată, polițiștii rutieri au verificat respectarea normelor legale de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic. Polițiștii au utilizat aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

  La acțiuni au participat peste 100 de polițiști rutieri din județul Gorj, fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale, din care 3 pentru conducere sub influența alcoolului, în valoare totală de 4.600 de lei. În cadrul acțiunilor au fost reținute 19 permise de conducere, din care 7 pentru consum de alcool și 12 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, cu ocazia acțiunilor au fost constatate 7 infracțiuni, din care 4 pentru alcool.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: