spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
    AcasăEvenimentFirme de transport și construcții amendate cu 40.000 de lei

    Firme de transport și construcții amendate cu 40.000 de lei

    Inspectorii de muncă au efectuat, săptămână trecută, acțiuni de control la firme din domeniul transportului de mărfuri și cel al construcțiilor.

    „În perioada 6-17 septembrie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat două persoane prestând activitate fără forme legale de angajare pentru doi angajatori din Bălești și Motru.

    Angajatorii, cu domenii de activitate transporturi rutiere de mărfuri și lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, au fost sancționați cu amendă în cuantum de 40.000 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

    57 de controale în domeniul relațiilor de muncă

    De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 57 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi în valoare de 145.000 de lei și dispuse 171 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

    „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective  prioritare, combaterea muncii nedeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: