spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEvenimentLori Boian, cercetat într-un nou dosar penal

    Lori Boian, cercetat într-un nou dosar penal

    Lori Boian, actual director general adjunct al Romarm, s-a mai ales cu un dosar penal, disjuns în urma exploziei de la UM Sadu de acum doi ani. De această dată procurorii fac verificări cu privire la anumite fapte asimilate celor de corupţie. Totul a ieşit la iveală după ce Direcţia Generală Anticorupţie Gorj a strecurat, voit sau nu, o informaţie în bilanţul activităţii pe anul trecut. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au confirmat cercetările, dar nu au făcut alte precizări.

    Acum, Lori Boian este acuzat că împreună cu un director din Direcţia Finanţelor Publice Gorj şi cu implicarea unor comisari de la Garda de Mediu Gorj, a înstrăinat o clădire a uzinei de armament către APIA pentru a achita anumite datorii: „Pe lângă aspectele ce ţin strict de evenimentul cercetate ( n. red. explozia), în conţinutul sesizării au fost semnalate situaţii referitoare la implicarea comisarilor Gărzii de Mediu Gorj care au emis post-factum autorizaţie de mediu, antedatată momentului producerii accidentului, precum şi implicarea directorului general B.G.L. în fapte asimilate celor de corupţie, în sensul că a majorat în mod artificial valoarea unui spaţiu imobiliar din patrimoniul unităţii de cca. 8 ori faţă de valoarea reală. Realizarea majorării artificiale a valorii de inventar a activului a fost posibilă cu complicitatea unui director din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, în scopul înstrăinării bunului către APIA pentru acoperirea în parte a arieratelor înregistrate la acea dată de unitatea proprietară. Cu privire la aceste aspecte s-a dispus disjungerea cauzei în vedere efectuării de cercetări într-o cauză distinctă”, se precizează în comunicatul DGA Gorj.

    Boian: Sunt nevinovat

    Boian se declară surprins de aceste noi acuzaţii care îi sunt aduse şi despre care a aflat de la presă: „Nu e vorba despre o vânzare ci este un bun confiscat de Finanţe pe care puteau să-l vândă ei. Această formă de dare în plată prevăzută de lege. Evaluarea a fost făcută de Finanţele Publice Gorj iar o comisie internă l-a evaluat şi în unitate. În realitate operaţiunea nu s-a mai desfăşurat pentru că directorul care a venit de la APIA nu a mai fost interesat să ia acord de la Ministerul Agriculturii. Nu ştiu despre acest dosar, dar oricum operaţiunea nu s-a finalizat chiar dacă actele au fost făcute. Este un spaţiu de vreo 700 de mp, este în centru iar la data respectivă reprezenta cam zece apartamente de trei camera care se vindeau, fiecare, cu câte o sută de mii de euro. Deci, e justă valoarea de 40 de miliarde vechi?”, a declarat Boian. După mai multe zile de aşteptare, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au formulat un răspuns scris jurnaliştilor de la RTV Gorj, în care precizează: „Vă comunicăm că dosarul penal la care se face referire în cererea dvs. se află în lucru la procuror. După adoptarea unei soluţii în cauză, aceasta va fi comunicată”. Surse judiciare susţin că informaţiile oferite în comunicat de DGA au deranjat anchetatorii, care prin publicare le-ar fi îngreunat ancheta.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: