spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPădurarii și inginerii silvici din dosarul afacerilor necurate cu lemne, lăsați în...

  Pădurarii și inginerii silvici din dosarul afacerilor necurate cu lemne, lăsați în libertate de judecători

  Persoanele reținute pentru tăieri ilegale și afaceri necurate cu lemne din pădurile localităţilor Peştişani şi Tismana au fost lăsate în libertate de instanţa de judecată a Tribunalului Gorj, care a respins propunerea de arestarea la domiciliu a inculpaţilor făcută de către procuror: „Respinge propunerea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul nr. 561/P/2019. (…) Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Tăerel Ion, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Tănasie Petrişor, Logăscu Tiberiu Nicolae şi Tănasie Daniel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.10.2020 până la data de 05.11.2020 inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen. pe timpul controlului judiciar inculpaţii Tăerel Ion, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Tănasie Petrişor, Logăscu Tiberiu Nicolae şi Tănasie Daniel, vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Compartimentul Supraveghere Judiciară din cadrul I.P.J Gorj, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 lit. a), d), e) ?i j) C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar“.

  Nu mai au voie să profeseze

  Suspecții au primit, de asemenea, interdicția de a-și desfășura activitatea în profesia în exercitarea căreia au săvârşit faptele: „Să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, respectiv inculpatul Tăerel Ion profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Văcaru Daniel profesia de tehnician silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Grecescu Ilie profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Tănasie Daniel, profesia de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Logăscu Tiberiu profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Brîncuşi“. Sentinţa nu este definitivă.

  Ce acuzații li se aduc de anchetatori

  Şeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Tiberiu Logăscu, inginer silvic în cadrul unui ocol silvic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzute de art. 289 alin.1 Cod penal (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, prevăzute de art. 321 Cod penal, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

  Ilie Grecescu, şef de district, este acuzat desăvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.

  Pădurarii Daniel Văcaru şi Daniel Tănasie sunt cercetaţi pentru tăiere nelegală de arbori, fals intelectual în formă continuată, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

  Petrişor Tănasie, siz Paşa, administratorul de fapt al unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, potrivit oamenilor legii, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: