spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAutoritățile cunosc pericolele din spitale. “Se oferă sprijin instituțional în a realiza...

  Autoritățile cunosc pericolele din spitale. “Se oferă sprijin instituțional în a realiza cât mai repede măsurile impuse”

  Spitalele din județul Gorj se află pe lista Ministerului Sănătății ca fiind unități neconforme. Controalele desfășurate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Gorj au scos la iveală mai multe probleme, unele dintre ele încă nerezolvate.

  La finele anului trecut, după incidentul de la Târgu Neamț, ISGU a dispus controale în toate unitățile spitalicești. Verificările au scos la iveală nereguli grave. Unitățile spitalicești din județul Gorj sunt, fără excepție, pe lista neagră, potrivit raportului făcut public de Ministerul Sănătății. Unitățile din Târgu Cărbunești, Novaci și Bumbești Jiu funcționează fără avizul de securitate la incendii. La Spitalul din Târgu Jiu “nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență”, iar la Rovinari și Turceni “instalațiile electrice se exploatează cu defecțiuni și improvizații”. Nu toate aspectele semnalate au fost remediate. O confirmă autoritățile care recunosc că încă se lucrează la implementarea măsurilor dispuse. “Se fac demersuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență consiliază cele trei unități spitalicești, ca măsurile dispuse să fie realizare într-un termen cât mai scurt. Le oferă sprijinul institutional necesar în a realiza cât mai repede acele măsuri. Vorbim despre o pandemie care ne-a găsit nepregătiți pe toți, lucrurile au mers pe repede-nainte, probabil și de-asta au apărut problemele pe care le resimțim cu toții”, a spus prefectul Pistol.

  “Doamne ferește”

  Aceste nereguli fac posibil oricând existența unui eveniment neplăcut. “Având în vedere că ISU a descoperit nenumărate probleme, a dat un număr de 57 măsuri la nivel de județ Gorj. Niciodată nu este exclus ca și la nivel de județ Gorj să apară o situație, Doamne ferește, dar sunt situații care pot să apară”, a mai declarat prefectul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: