spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedic de la ATI COVID-19: „Luptăm nu numai cu boala, ci și...

  Medic de la ATI COVID-19: „Luptăm nu numai cu boala, ci și cu oameni îndoctrinați“

  Toți cei 13 pacienți cu COVID-19 internați cu simptome grave la secția de ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt nevaccinați. Tatiana Grecu, șefa secției ATI, a relatat, într-o postare de pe pagina sa de Facebook că aceștia regretă amarnic că nu s-au vaccinat și că au ascultat de diferite recomandări: „Întrebăm pacienții de ce nu s-au vaccinat și primim răspunsuri de genul: «de prost», «nu m-au lăsat copiii», «am văzut la tv pe cutare care a zis că facem leucemie», «nu mă vaccinez nici mort că vaccinul mă omoară așa au  zis la tv», «vreți sa-mi băgați semnul diavolului 666», «preotul ne-a spus că dacă ne vaccinam primim semnul diavolului, nu mai ajungem în rai», «pentru ce să mă vaccinez, că virusul nu există, sunt doar răcit», «să nu cumva să mă vaccinați aici», «vă rog, acum vreau vaccinul doar să scap de chinul ăsta»!.

  Sunt  fel de fel de afirmații ale unor oameni, bulversați de toate informațiile nefiltrate, nedocumentate, ale unor profesioniști în orice altceva, dar nu în medicină ! Dar sunt și medici a căror specializare nu le permite să emită păreri despre o boală și o specialitate pe care nu o cunosc și care nu au văzut și nu au călcat într-o secție ATI să vadă cum se luptă aici oamenii pentru fiecare respirație“.

  „S-a greșit în gestionarea acestei pandemii“

  De asemenea, medicul Tatiana Grecu susține că sunt rude ale pacienților îi amenință pe medici: „Sunt aparținători care ne sună că vin cu poliția să își ia părinții acasă că noi îi omorâm, că îi sechestram. Degeaba le spun pacienții noștri că nu pleacă acasă, că sunt bine îngrijiți, ei zic că îi obligăm noi să spună! Cine e vinovat de acest refuz colectiv, de această neîncredere în medici? Oamenii nu cred in virus, în medici, în vaccin, unii nici când ajung în ATI! Sunt speriați de noi, ne privesc suspicioși crezând că le vom face rău, își smulg oxigenul crezând că îi omoară (așa au spus mințile luminate), refuză tratamentul crezând că îi sedam ca să îi intubăm! Abia după ce reușim cu greu să le câștigăm încrederea își dau seama că realitatea nu este cea spusă de unii sau alții la tv. Pentru unii e prea târziu din păcate! S-a greșit în gestionarea acestei pandemii, dovadă e ceea ce  suportăm noi medicii din ATI, nevoiți să luptăm nu numai cu boala, ci și cu oameni îndoctrinați împotriva unei realități evidente“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: