spot_img
Altele
    AcasăHeadlinesSenator: Rolul nostru este de a ne convinge colegii să fie modificat...

    Senator: Rolul nostru este de a ne convinge colegii să fie modificat Planul de restructurare al CEO

    Unul dintre parlamentarii de Gorj cere mai multă implicare din partea șefilor Complexului Energetic Oltenia, pentru a rezolva problemele stringente ale colosului energetic. Una dintre acestea, care ar trebui să fie tratată cu prioritate, este modificarea Planului de restructurare și decarbonare, potrivit senatorului PSD Cristi Rujan.

    O inițiativă în acest sens ar trebui să fie pornită de la nivelul Complexului Energetic Oltenia și să existe o coordonare cu specialiștii din Ministerul Energiei, spune senatorul Rujan. Ulterior, se va putea merge la negocieri la Comisia Europeană.

    „Rolul nostru este de a ne convinge colegii să fie modificat Planul de restructurare. Domnul prim-ministru a înțeles cât este de importantă siguranța energetică și a CEO. Cei de la Comisia Europeană urmăresc fiecare jalon și subjalon. Acest fost ministrul Ghinea care a elaborat PNRR a făcut cel mai mare rău Sistemului Energetic Național și Complexului Energetic Oltenia. Putem să producem în continuare energie pe bază de cărbune încă 25 de ani. Există această posibilitate. Principiul de bază la negocieri trebuie să fie același, că nu se închide nimic până nu se pune altceva în loc. În ultimii ani, mai mult parlamentarii au asigurat managementul la CEO.”, a declarat senatorul Cristi Rujan.

    Potrivit Planului de restructurare al CEO, la Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne, după 2026, grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030. După închidere, activitățile de ecologizare vor dura 1 an. După 2031 nu mai va mai exista activitate de minerit și producere de energie pe bază de cărbune în România. În ceea ce privește politica de personal, de la 11.000 de angajați CEO va rămâne în 2026 cu 4.500, iar în 2030 cu 2.613. Se propun și două grupuri pe gaze naturale și opt parcuri fotovoltaice noi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: